Vijf interieur design tips

Soms wandel je binnen bij iemand thuis en zie je gewoon dat het plaatje niet volledig klopt, op vlak van interieur dan. Daarom is het zo belangrijk om je woning passend in te richten. We geven je alvast vijf interieurtips om je huis te stylen.

Tip 1: zorg voor voldoende licht

Een dooddoener bij je wooninrichting is te weinig licht. Bespaar hier dus zeker niet op! In donkere ruimtes kan je proberen om spiegels te plaatsen die het zonlicht reflecteren. Kies bovendien ook voor lichte meubels en kleuren als je een kamer inricht. Zo oogt ze meteen ruimer en frisser. Kies daarnaast ook verschillende types verlichting. Tafellampen en staanlampen brengen extra gezelligheid in je interieur en zijn de ideale manier om een donkere hoek te verlichten.  

groene muur met design lamp op de voorgrond

Tip 2: let op de grootte van de ruimte

In kleine ruimtes werk je best niet met te grote en lompe meubels. Een design tip is om de afmetingen van de ruimte op te meten zodat je de juiste meubels kan kiezen, want te grote meubels geven je een benauwd gevoel. Kies ook eerst de meubels van de kamer en richt daar omheen in. 

Heb je een grote ruimte die je moet opvullen? Neem dan het omgekeerde advies aan. Zorg ervoor dat je geen te kleine meubels koopt zodat je met verloren hoeken zit. 

Tip 3: richt in in de juiste volgorde

Begin je nog maar net begonnen met de inrichting van je huis? Dan is het belangrijk om je huis te stylen in de juiste volgorde

  • Doe voldoende wooninspiratie op en kies een woonstijl die zowel bij jou als je huis past
  • Bepaal de indeling van je huis
  • Kies eerst de grote meubels
  • Richt vervolgens in met kleinere meubels, sfeerverlichting, raambekleding etc.
  • Zet je interieur naar je hand met decoratie en fleurige planten. 

Tip 4: combineer verschillende stijlen

Vaak zoeken mensen meubels en kleuren die zich beperken tot de stijl van het huis zelf. Hou je echter niet in om een beetje buiten de lijntjes te kleuren. Als je je beperkt tot één stijl kan je interieur al snel aanvoelen als een showroom model zonder al te veel persoonlijkheid. Mix en match dus met verschillende stijlen en geef zo je personal touch. 

interieur met bakstenen muur, groene zetel en planten

Tip 5: hou het niet te rommelig

Je mag dan nog zoveel stylen als je wil, als je huis rommelig ligt boek je niet veel vooruitgang. Je hoeft daarom niet al je prulletjes uit de deur te smijten, maar dan hebben we het vooral over een netjes gevoel. Zo kan de keuken snel aanvoelen als een verzamelplaats van afwas, kranten, sleutels etc. Creëer daarom specifieke plekken in huis waar je dingen uit het zicht kan bewaren.

Verberg ook al de draden van modern apparatuur. Ze zijn misschien wel nodig, maar ze kunnen nogal slordig overkomen. Een lade met al je bedrading is daarom een ideale oplossing. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top