Gratis (ver)bouw- en interieuradvies

Bouwen is ook met honderden vragen zitten. Gelukkig zijn onze professionals er om je te helpen. Ze gaan dieper in op verschillende (bouw)thema’s en beantwoorden al je vragen. Advies kan je zowel volgen in groep of individueel.

persoonlijk advies voor jou

Ontmoet onze experts en geniet van 20 minuten advies op maat

gratis advies in groep

Verdiep je in verschillende thema’s met onze infosessies in groep

interieuradvies op maat

Stel al je vragen over je interieur aan een van onze experts

Gratis professioneel (ver)bouw- en interieuradvies

Opgelet: deze adviessessies dateren van Wonen 2020. Binnenkort komen de nieuwe adviessessies online

adviessessie groepssessie

Advies in groep

Zaterdag 25 januari en zondag 2 februari om 15u30.

Er zijn weinig zaken die zoveel waarde toevoegen aan uw woning dan een stijlvolle houten gevelbekleding of terras. Een juiste houtsoortenkeuze en een correcte technische uitvoering zijn echter wel van zeer groot belang. Tijdens deze infosessie gaat Hout Info Bois dieper in op deze punten. Na de sessie zal je ongetwijfeld de zaal verlaten met nuttige kennis en tips om uw houtproject tot een goed einde te (laten) brengen, met een duurzame bekleding of terras als resultaat!

Zondag 26 januari en zaterdag 1 februari om 15u30. Vrijdag 31 januari om 18u30.

Hout wordt steeds populairder als bouwmateriaal. Dat is niet verwonderlijk, aangezien de vele voordelen die houtbouw biedt, niet het minst op klimaatniveau. In deze sessie komt u meer te weten over de vier verschillende houtbouwsystemen die te vinden zijn op de Belgische markt. De voor-en nadelen zowel als de belangrijkste technische aandachtspunten en verbouwingspotentieel van elk systeem worden uitgelegd door Hout Info Bois. Gratis objectief advies op maat is na de presentatie ook mogelijk op de stand van Hout Info Bois.

Zaterdag 25 januari en 1 februari om 14 u.

(Open) Haarden zijn de laatste jaren niet onbesproken geweest. Moet je straks je kachel of open haard uitbreken en wat met nieuwe (open) haarden, zijn deze nog wel relevant in nieuwbouw woningen?  Dave Wagemans van De Backer Haarden vertelt in verstaanbare taal meer over deze actuele topics, maakt jullie graag ‘warm’ voor de haarden van toekomst en licht een tipje van de sluier welke innovaties er in de haardenwereld op komst zijn.

Zondag 26 januari om 14u30.

VEJA Badkamers is reeds 25 jaar gespecialiseerd in de renovatie van badkamers en doucheruimten. De badkamer wordt als ruimte hoe langer hoe meer geïntegreerd in het geheel van de woning en dient dan ook qua look en feel naadloos aan te sluiten op het interieur. Tijdens deze sessie blikt zaakvoerster An-Benedikte Ceulemans vooruit op de trends, kleuren en materialen die de komende seizoenen hun intrede zullen doen in de badkamer. Niet enkel de inrichting wordt steeds belangrijker, ook comfort en energiebesparende materialen zijn cruciaal bij de creatie van de badkamer. De wereld van het sanitair evolueert razendsnel en VEJA brengt u graag op de hoogte van deze revolutionaire vernieuwing.

Het groepsadvies van IBC wordt gegeven door architect Hugues Goffin en gaat over “Solidwood”, het nieuwe en innovatieve houtbouwsysteem.

Persoonlijk advies

Als specialist in klimaatbeheersing op maat is Air Service in staat om voor iedere woning of elk kantoor een optimaal en rendabel klimatisatiesysteem te ontwerpen. Dat door onze tientallen jaren van research, studie en verworven know-how.

Met deze expertise kan je bij ons terecht voor al uw vragen rond alles-in-één-systemen in nieuwbouw en grondige renovatie. Evenwel als luchtverwarming, waterpompen en aircosystemen, ventilatiesystemen, zwembadhal ontvochtigingsystemen en luchtfilteringsystemen.

 Kortom: alles wat met gezonde binnen luchtklimaat te maken heeft.

Kom langs bij Easykit voor gratis advies over jouw zelfbouwproject. We overlopen er samen al de verschillende technieken (verwarming, ventilatie, sanitair en elektriciteit) en geven advies over welke techniek het meest op maat van jouw project is geschreven.

Met onze budgetcalculator geven we alvast een grondige raming over de kostprijs van jouw op maat gemaakte zelfbouw pakket.

Slegers Interiors biedt je graag advies op maat aan. Kom langs indien je met vragen zit zoals: Kan de Coretec-vloer op een bestaande vloer worden geplaatst? Zijn ze geschikt voor vloerverwarming? Werkt de Coretec-vloer geluidsdempend? We bieden je een antwoord op al deze vragen.

Een energetische renovatie, hoe pak ik dat aan? Eerst muurisolatie of toch beter nieuwe ramen? Ik wil graag mijn gas- of stookolieketel vervangen maar wat is het alternatief? En wat met de premies en verplichtingen? Zie je ook de bomen niet meer door het renovatiebos of wil je gewoon graag een tweede objectieve mening, maak dan een afspraak in De Renovatiemobiel op de stand van Mechelen Klimaatneutraal. Tijdens de Beurs Wonen kan je er terecht bij adviseurs van Mechelen Klimaatneutraal voor uitgebreid duurzaam (ver)bouwadvies.

Wenst u uw huidige badkamer om te toveren tot een ruimte waar u even al uw zorgen kan vergeten en kan genieten van een zalige regendouche of ontspannend bad, kortom waar u kan genieten van uw moment? Twijfelt u echter over de optimale indeling of vindt u niet langer uw weg in het overaanbod aan materialen en merken? Zou u graag enkel uw bad willen vervangen door een inloopdouche? Bent u niet zeker of al die nieuwe trendkleuren wel in uw woning passen of wenst u uw badkamer energiezuiniger te maken? Allemaal vragen die reeds 25 jaar lang dagelijks door onze vakmensen dagelijks beantwoord worden. Kom gerust langs met uw plan of uw vragen en Veja begeleidt u graag op uw zoektocht naar dé badkamer waar u zich thuis voelt, want daar draait het tenslotte om.

U heeft plannen om te bouwen in hout? U zou een houten terras of gevelbekleding wel een waardevolle additie vinden voor uw bestaande woning? Maar u bent toch wat onzeker wanneer het op het materiaal hout aankomt, of u heeft algemene vragen over houtsoort of uitvoering? Dan kan je terecht bij Hout Info Bois voor een persoonlijke adviessessie. Hout Info Bois geeft gratis en objectief technisch advies over alle toepassingen waar hout in gebruikt wordt, gaande van houtskeletbouw, tot parket, tot meubel.

Advieszone
interieur met bakstenen muur, groene zetel en planten

Interieuradvies

Benieuwd hoe we je slaapkamer of zithoek nieuw leven kunnen inblazen? Ga je kleiner wonen en wil je beroep doen op een ervaren interieurstylist? Op zoek naar gepersonaliseerd advies over de inrichting van je huis?

Welkom bij Il Sogno Homestyling. Wij laten je opnieuw thuiskomen in je interieur, van een enkele kamer tot een volledige totaalinrichting.

Opgroeiende tieners, kinderen die het nest verlaten, verhuizen naar een kleinere woning… Net zoals je gezinssituatie verandert ook je interieur en indeling van je woning doorheen de jaren. Il Sogno Homestyling is de woonstylist bij uitstek voor de herinrichting van je huis of appartement. Wij zijn benieuwd naar je verhaal en geven tips & tricks die perfect aansluiten bij je smaak en levensfase.

Ben je aan het bouwen of aan het renoveren ? Of wil je een kamer opfrissen en wil je even advies inwinnen bij een specialist? Katrien Souffriau van Huisjethuisje helpt je graag verder!

Als interieurstyliste hielp katrien al heel wat klanten om van hun huis een warme thuis te maken. Concreet helpt zij jou bij het bepalen van de juiste woonstijl, kleuren, materialen, meubels, verlichting en raamdecoratie voor jouw huis. Hierbij zoekt ze naar oplossingen die passen bij jou en je budget. En die er niet alleen mooi uitzien, maar ook praktisch werken. Bovendien geeft ze onafhankelijk advies. Haar advies is dus neutraal en niet gebonden aan een winkel of merk.

Ga je bouwen of verbouwen en heb je vragen over de ruimtelijke beleving van je woning? Word je overdonderd door picture perfect plaatjes, maar blijf je vastzitten in jouw wilde ideeen? Is het tijd om de zolderkamer om te turnen naar jouw master bedroom of ben je simpelweg je behang beu? En wat mag dat dan wel kosten? 

HOMIEZ kan je begeleiden van een eerste prille schets en het maken van moodboards, van straffe keuzes in kleuren, eigentijdse materialen en texturen tot en met de realisatie van de totaalinrichting van je dromen. 

In deze korte persoonlijke adviessessie bekijken we samen of jouw wensen uitvoerbaar zijn. Door een veelvoud van mogelijkheden te bespreken en de voor- en nadelen te benoemen krijg je een klare kijk naar de uitvoering van de opdracht. Met tips en tricks kan je na deze sessie thuis zelf verder aan de slag of misschien is dit een eerste stap in de samenwerking met een ervaren interieurarchitect.

Lise Luyten is een jonge, gepassioneerde en ambitieuze interieurarchitecte. Haar passie voor interieur zorgt voor authenticiteit, unieke materialen en belangrijke details in elk ontwerp.

Voor een interieur met karakter en uitstraling moet u bij Lise Luyten interieurarchitecte zijn. Een combinatie van warme natuurlijke materialen met enkele statement elementen zorgen voor een uniek opmaat gemaakt interieurontwerp.

Bij elk interieurontwerp zorgt Lise voor een perfecte vertaling van uw noden en wensen in functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid.

Daarnaast verzorgt zij niet enkel een opmaat gemaakt interieurontwerp maar begeleid u als klant doorheen het volledige vernieuwing-/ verbouwingsproces. Als klant dient u enkel een aantal leuke keuzes te maken tijdens de werken, zoals materialen en kleuren. Planning, uitbesteding, controle, afspraken met aannemers en nog veel meer behoren tot het takenpakket van de interieurarchitecte.

Bij Lise Luyten Interieurarchitect kan u terecht voor een opmaat gemaakt interieurontwerp voor zowel totaalrenovatie, nieuwbouw, particulier of professioneel. Geen enkele uitdaging is te groot of te klein.

BROS is een interieurarchitecten bureau gevestigd in Antwerpen en Mechelen, dat zich focust op interieurarchitectuur en meubelontwerp.

Kwaliteit, rust en eenvoud zijn slechts enkele van onze sleutel- woorden. Met respect voor de context, de wensen van onze klanten en door het gebruik
van eerlijke materialen, gaan we samen op zoek naar een tijdloos en warm interieur.

Onze projecten kenmerken zich door een duidelijke visie over architectuur en interieur die samen gaan met een sterke functionaliteit.

Dit combineren we met de praktische knowhow en een scherp oog voor detail. Bovendien zoeken we steeds naar de meest duurzame oplossing.

Wij ontwerpen op maat van onze klant met begeleiding van A-Z. 

Scroll naar top