Gratis (ver)bouw- en interieuradvies

Bouwen is ook met honderden vragen zitten. Gelukkig zijn onze professionals er om je te helpen. Ze gaan dieper in op verschillende (bouw)thema’s en beantwoorden al je vragen. Advies kan je zowel volgen in groep of individueel.

Advies in groep

Tijdens een infosessie in groep geeft een expert meer uitleg over zijn of haar vakgebied in groep. Nadien is er tijd om al je persoonlijke vragen af te vuren.

Interieuradvies

Op zoek naar de juiste materialen en
 kleuren voor jouw woning? Neem je plannen mee naar Wonen en vraag gratis raad aan onze ervaren interieuradviseurs.

Ontmoet Kelly Claessens

Jouw interieur stylen met de tips van de bekende interieurarchitecte Kelly Claessens? Kom dan langs op 28 januari of 3 februari en sluit aan bij het gratis advies.

Persoonlijk advies

Stel al je (ver)bouwvragen aan een van onze onafhankelijke specialisten tijdens een gratis en persoonlijke adviessessie van zo’n 20 à 30 minuten.

Advies in groep

Zaterdag 28 januari & zaterdag 4 februari – 13u00 tot- 14u00 – adviesruimte

Met de energieprijzen die de pan uitswingen mag de haardensector dan wel voor uitdagingen staan, toch lijkt de toekomst van de haarden gegarandeerd. Want geef toe, een gezellig interieur krijgt toch pas de finishing touch als er een knisperend haardvuur aan wordt toegevoegd. Bovendien wordt een haard niet onbezonnen aangezet. Je gaat er bewust voor zitten op een moment dat je ervan kan genieten. Dave Wagemans van De Backer Haarden werpt tijdens de gratis infosessie een licht op onderstaande vragen:

  • Hoe ziet de toekomst van (open) haarden eruit?
  • Wat is het verbruik bij de huidige generatie gashaarden?
  • Wat zijn de mogelijkheden bij een houthaard?
  • Wat met alternatieve oplossingen zoals een elektrische of bio-ethanolhaard?

Vrijdag 3 februari – 17u00 tot 17u30 – adviesruimte

Bouwproblemen voorkomen is beter dan ze achteraf te moeten rechtzetten. Ga resoluut voor een vakman en een goed contract. Een bouwproject is een samenwerking waar wederzijds begrip en respect onmisbaar is. Maar hoe ga je concreet te werk en hoe weet je dat je in zee gaat met professionals? In deze infosessie geeft Bouwunie praktische tips hoe je als particulier/bouwheer een goede aannemer kan herkennen.

Vrijdag 3 februari – 14u00 tot 15u00 – Adviesruimte

Renoveren en bouwen kost handenvol geld. Zeker als je gaat voor kwaliteit of de nieuwste technologieën. Gelukkig bestaan er premies om je financieel te helpen. Zie jij het bos nog door de bomen met de wirwar aan energiepremies, renovatietoelagen, Vlaamse premies, federale tegemoetkomingen, tijdelijke premies … ? Volg deze infosessie van Bouwunie en je bent weer helemaal op de hoogte van de energie- en renovatiepremies van 2023.

Zaterdag 28 januari – 15u30 tot 16u30 – adviesruimte
Zaterdag 4 februari – 14u00 tot 15u00 – adviesruimte

Met Word je eigen interieurarchitect loop je virtueel met haar door je woning en krijg je aan de hand van enkele basisprincipes en duidelijke uitleg een heldere kijk op wat anders en beter kan in jouw interieur. Het is een inspirerende gids vol praktische tips, checklists, boeiende weetjes, te vermijden valkuilen, illustraties en 3D-tekeningen van projecten uit de praktijk.

Word je eigen interieurarchitect is een boek voor iedereen die een kamer of zijn huis wil (her)inrichten, voor mensen die een woning willen bouwen en samen met de architect de juiste indeling willen maken en het juiste materiaal willen kiezen, voor mensen die met een interieurarchitect in zee willen gaan … Kortom, voor iedereen die geïnteresseerd is in een mooi en harmonieus interieur.

Zondag 29 januari – 11u00 tot 12u00 – adviesruimte

Denk je eraan om zelf energie op te wekken? Zelfs zonder premies blijven zonnepanelen nog steeds een verstandige investering: rendabel en duurzaam. De zon schijnt tenslotte gratis. Maar hoe begin je eraan? Mechelen Klimaatneutraal informeert je over zonnepanelen anno 2023.

Zondag 5 februari – 11u00 tot 12u00 – adviesruimte

Je energiefactuur verlagen zonder grote investeringen?
Energiebesparende werken gepland, maar weet je niet waar te beginnen? Kom je in aanmerking voor een energielening? Energiepunt Mechelen geeft je antwoord op al die vragen.

wonen-mechelen-2022-joachimderous-lowres-073
Wonen2020 (36)

Persoonlijk advies

U heeft plannen om te bouwen in hout? U zou een houten terras of gevelbekleding wel een waardevolle additie vinden voor uw bestaande woning? Maar u bent toch wat onzeker wanneer het op het materiaal hout aankomt, of u heeft algemene vragen over houtsoort of uitvoering? Dan kan je terecht bij Hout Info Bois voor een persoonlijke adviessessie. Hout Info Bois geeft gratis en objectief technisch advies over alle toepassingen waar hout in gebruikt wordt, gaande van houtskeletbouw, tot parket, tot meubel.

Interieuradvies

Zondag 29 januari, maandag 30 januari, vrijdag 3 februari & zondag 5 februari – interieuradviesstand

Benieuwd hoe we je slaapkamer of zithoek nieuw leven inblazen? Ga je kleiner wonen en wil je een beroep doen op een ervaren interieurstylist? Op zoek naar gepersonaliseerd advies over de inrichting van je huis? Bij Il Sogno Homestyling laten we je opnieuw thuiskomen in je interieur, van een enkele kamer tot een volledige totaalinrichting, met verzorging van maatwerk meubelen, gordijnen en verlichting.

Opgroeiende tieners, kinderen die het nest verlaten, verhuizen naar een kleine woning … Net zoals je gezinssituatie, verandert ook je interieur en indeling van je woning doorheen de jaren. Il Sogno Homestyling is de woonstylist bij uitstek voor herinrichting van je huis of appartement. Wij zijn benieuwd naar je verhaal en geven tips & tricks die perfect aansluiten bij je smaak en levensfase.

Zaterdag 28 januari, vrijdag 3 februari & zaterdag 4 februari – interieuradviesstand

Rebuild4you helpt je bij de verbouwingen van jouw droomprojecten. Van concept tot uitvoering. We maken van een huis een thuis in vier simpele stappen: kennismaking, voorontwerp, verbouwingsdossier en uitvoering/opvolging. Of het nu gaat om enkel een keuken of badkamer of net het totale pakket. Geen enkele uitdaging gaan we uit de weg. Of ben je net zelf handig en heb je enkel plannen, 3D en wat begeleiding nodig? Ook daarvoor kan je bij ons terecht! Schrijf je in voor advies om samen je verbouwdromen te bespreken.

Wonen_Mechelen_2023_joachilmderous_lowres_009
Kelly Claessens - copyright Sam Gilbert

Advies van Kelly Claessens

zaterdag 28/01 & vrijdag 03/02

Hoe ga je van moodboard tot droominterieur? Niemand minder dan de bekende interieurgoeroe Kelly Claessens legt je de kneepjes van het vak uit tijdens twee gratis infosessies op Wonen. 

  • Zaterdag 28 januari om 14u
  • Vrijdag 3 februari om 19u

Deze infosessie is gratis bij te wonen zonder inschrijving.

persoonlijk advies voor jou

Ontmoet onze experts en geniet van 20 minuten advies op maat

gratis advies in groep

Verdiep je in verschillende thema’s met onze infosessies in groep

interieuradvies op maat

Stel al je vragen over je interieur aan een van onze experts

Scroll naar top