Gratis (ver)bouw- en interieuradvies

Bouwen is ook met honderden vragen zitten. Gelukkig zijn onze professionals er om je te helpen. Ze gaan dieper in op verschillende (bouw)thema’s en beantwoorden al je vragen. Advies kan je zowel volgen in groep of individueel.

Dit waren de adviessessies van 2022

Advies in groep

In de Green Deal die de Vlaamse overheid, de haardensector en verenigingen hebben ondertekend staat dat houtkachels, pelletkachels en open haarden tegen 2030 de helft minder schadelijke stoffen moeten uitstoten. Hoe halen we deze doelstelling? Dave Wagemans van De Backer Haarden werpt tijdens deze gratis infosessie een blik op de toekomst:

  • Hoe ziet de toekomst van (open) haarden eruit?
  • Hebben haarden op gas nog een toekomst?
  • Wat zijn de alternatieven voor een (open) haard?
  • Welke nieuwe technologieën zitten nog in de pijplijn?

Bouwproblemen voorkomen is beter dan ze achteraf te moeten rechtzetten. Ga resoluut voor een vakman en een goed contract. Een bouwproject is een samenwerking waar wederzijds begrip en respect onmisbaar is. Maar hoe ga je concreet te werk en hoe weet je dat je in zee gaat met professionals? In deze infosessie geeft Bouwunie praktische tips hoe je als particulier/bouwheer een goede aannemer kan herkennen.

Renoveren en bouwen kost handenvol geld. Zeker als je gaat voor kwaliteit of de nieuwste technologieën. Gelukkig bestaan er premies om je financieel te helpen. Zie jij het bos nog door de bomen met de wirwar aan energiepremies, renovatietoelagen, Vlaamse premies, federale tegemoetkomingen, tijdelijke premies … ? Volg deze infosessie van Bouwunie en je bent weer helemaal op de hoogte van de energie- en renovatiepremies van 2022.

Bouwen en verbouwen is letterlijk een hele klus. Het bouwen van nu is gericht op de toekomst. Om je steentje bij te dragen aan het klimaat en het milieu zijn er een aantal verplichtingen en eisen bij (ver)bouwen noodzakelijk, maar tegelijk ook een uitdaging. In deze infosessie van Bouwunie hoor je wat er nu nodig is om je woning klaar te stomen voor de toekomst.

Er zijn weinig zaken die zoveel waarde toevoegen aan uw woning dan een stijlvolle houten gevelbekleding of terras. Een juiste houtsoortenkeuze en een correcte technische uitvoering zijn echter wel van zeer groot belang. Tijdens deze infosessie gaat Hout Info Bois dieper in op deze punten. Na de sessie zal je ongetwijfeld de zaal verlaten met nuttige kennis en tips om uw houtproject tot een goed einde te (laten) brengen, met een duurzame bekleding of terras als resultaat!

Hout wordt steeds populairder als bouwmateriaal. Dat is niet verwonderlijk, aangezien de vele voordelen die houtbouw biedt, niet het minst op klimaatniveau. In deze sessie komt u meer te weten over de vier verschillende houtbouwsystemen die te vinden zijn op de Belgische markt. De voor- en nadelen zowel als de belangrijkste technische aandachtspunten en verbouwingspotentieel van elk systeem worden uitgelegd door Hout Info Bois. Gratis objectief advies op maat is na de presentatie ook mogelijk op de stand van Hout Info Bois.

Je woning onafhankelijk maken van gas of stookolie kan. Met een warmtepomp kun je tot driekwart van je warmte gratis uit de lucht, grond of water halen. Maar is je woning wel geschikt voor een warmtepomp? En hoe hou je het elektriciteitsverbruik binnen de perken. Welk type biedt de meeste voordelen? En welk warmteafgiftesysteem heb je nodig? Laat je goed informeren. Zo vermijd je verrassingen, doorprik je verkooppraatjes en maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en een beter wooncomfort.

Marleen De Roye (Dialoog vzw) licht toe hoe je van fossiele brandstoffen kan afstappen en overschakelen naar hernieuwbare bronnen, zoals een warmtepomp. Ighor Van de Vyver (Mechelen Klimaatneutraal) vertelt hoe je concreet aan de slag gaat met de ‘Doe de 50 graden test’ en het ‘Groepsaanbod Warmtepompen’.

Deze sessie is mogelijk dankzij steun van het EU project SHIFFT (shifftproject.eu)

Zijn zonnepanelen nog rendabel voor mijn woning? Kan ik best overwegen een thuisbatterij te plaatsen? Hoe kan ik mijn eigen geproduceerde stroom optimaliseren? Wat is het capaciteitstarief waarover je hoort in het nieuws? Klimaan bezorgt je een antwoord op al je vragen.

Karen en Christophe werden op 25 april 2019 eigenaar van een rijhuis in Mechelen. Ze hebben er grootse plannen mee: er een passiefhuis van maken waarin ze levenslang kunnen blijven wonen.

Modulair dus, opdat het aan alle toekomstige levensfasen tegemoet kan komen. Een huis als lege blokkendoos waarin ze naar hartenlust kunnen experimenteren. Een huis met een duidelijk duurzaam karakter waarbij ecologische materialen en technieken worden gebruikt, waar circulair bouwen en cradle-to-cradlematerialen centraal staan, en dat onafhankelijk is van fossiele brandstoffen. Dit project wordt mede opgevolgd door de stad Mechelen, in kader van De Gemeente als Circulaire Bouwregisseur. Beide projecten worden mede mogelijk gemaakt door Vlaanderen Circulair.

Persoonlijk advies

U heeft plannen om te bouwen in hout? U zou een houten terras of gevelbekleding wel een waardevolle additie vinden voor uw bestaande woning? Maar u bent toch wat onzeker wanneer het op het materiaal hout aankomt, of u heeft algemene vragen over houtsoort of uitvoering? Dan kan je terecht bij Hout Info Bois voor een persoonlijke adviessessie. Hout Info Bois geeft gratis en objectief technisch advies over alle toepassingen waar hout in gebruikt wordt, gaande van houtskeletbouw, tot parket, tot meubel.

Een energetische renovatie, hoe pak ik dat aan? Eerst muurisolatie of toch beter nieuwe ramen? Ik wil graag mijn gas- of stookolieketel vervangen maar wat is het alternatief? En wat met de premies en verplichtingen? Zie je ook de bomen niet meer door het renovatiebos of wil je gewoon graag een tweede objectieve mening, kom dan langs in De Renovatiemobiel op de stand van Mechelen Klimaatneutraal. Tijdens de beurs Wonen kunnen Mechelaars er terecht bij renovatiebegeleiders van Mechelen Klimaatneutraal voor uitgebreid duurzaam (ver)bouwadvies.

Interieuradvies

Benieuwd hoe we je slaapkamer of zithoek nieuw leven inblazen? Ga je kleiner wonen en wil je een beroep doen op een ervaren interieurstylist? Op zoek naar gepersonaliseerd advies over de inrichting van je huis? Bij Il Sogno Homestyling laten we je opnieuw thuiskomen in je interieur, van een enkele kamer tot een volledige totaalinrichting, met verzorging van maatwerk meubelen, gordijnen en verlichting.

Opgroeiende tieners, kinderen die het nest verlaten, verhuizen naar een kleine woning … Net zoals je gezinssituatie, verandert ook je interieur en indeling van je woning doorheen de jaren. Il Sogno Homestyling is de woonstylist bij uitstek voor herinrichting van je huis of appartement. Wij zijn benieuwd naar je verhaal en geven tips & tricks die perfect aansluiten bij je smaak en levensfase.

Rebuild4you helpt je bij de verbouwingen van jouw droomprojecten. Van concept tot uitvoering. We maken van een huis een thuis in vier simpele stappen: kennismaking, voorontwerp, verbouwingsdossier en uitvoering/opvolging. Of het nu gaat om enkel een keuken of badkamer of net het totale pakket. Geen enkele uitdaging gaan we uit de weg. Of ben je net zelf handig en heb je enkel plannen, 3D en wat begeleiding nodig? Ook daarvoor kan je bij ons terecht! Schrijf je in voor advies om samen je verbouwdromen te bespreken.

persoonlijk advies voor jou

Ontmoet onze experts en geniet van 20 minuten advies op maat

gratis advies in groep

Verdiep je in verschillende thema’s met onze infosessies in groep

interieuradvies op maat

Stel al je vragen over je interieur aan een van onze experts

Scroll naar top