Gratis (ver)bouw- en interieuradvies

Bouwen is ook met honderden vragen zitten. Gelukkig zijn onze professionals er om je te helpen. Ze gaan dieper in op verschillende (bouw)thema’s en beantwoorden al je vragen. Advies kan je zowel volgen in groep of individueel.

Advies in groep

Tijdens een infosessie in groep geeft een expert meer uitleg over zijn of haar vakgebied in groep. Nadien is er tijd om al je persoonlijke vragen af te vuren.

Persoonlijk advies

Stel al je (ver)bouwvragen aan een van onze onafhankelijke specialisten tijdens een gratis en persoonlijke adviessessie van zo’n 20 à 30 minuten.

Ontmoet Kelly Claessens

Jouw interieur stylen met de tips van de bekende interieurarchitecte Kelly Claessens? Kom dan langs op 28 januari of 3 februari en sluit aan bij het gratis advies.

Interieuradvies

Op zoek naar de juiste materialen en
 kleuren voor jouw woning? Neem je plannen mee naar Wonen en vraag gratis raad aan onze ervaren interieuradviseurs.

Advies in groep

Maandag 29 januari om 14u – adviesruimte – Luc Dedeyne van Bouwunie

Wil je in 2024 maximaal profiteren van de beschikbare bouw- en renovatiepremies? Mis dan deze infosessie niet! We bieden een gedetailleerd overzicht van alle premies, waar je ze kan aanvragen en waar je op moet letten. Laat je niet verrassen en bereid je bouw- of renovatieproject goed voor zodat je geen enkele premie mist.

Kom alles te weten in deze interessante sessie gegeven door energiespecialist van Bouwunie Luc Dedeyne.

Vrijdag 2 februari om 16u – adviesruimte – Nadia Schepens van Bouwunie

Ontvang 10 praktische tips om de juiste vakman te selecteren en onaangename verrassingen te vermijden tijdens je bouwproject. We bespreken wettelijke verplichtingen, kwaliteit van het werk en het respecteren van afspraken. Kies voor een aannemer die niet alleen hoogwaardig werk levert, maar ook oprecht en communicatief is.

Maak een vliegende start voor een zorgeloos bouwproces en volg deze sessie gegeven voor juridisch adviseur van Bouwunie Nadia Schepens

Zaterdag 27 januari om 13u, zondag 28 januari om 14u, maandag 29 januari om 10u30, vrijdag 2 februari om 19u30, zaterdag 3 februari om 10u30 & zondag 4 februari om 14u – Adviesruimte – Pixii

Wil je in jouw bouw- of verbouwproject werken met natuurlijke materialen? Ontdek dan in deze sessie de voordelen van bio-ecologische en hergroeibare materialen. Kiezen voor deze materialen heeft een positieve impact op jouw gezondheid en het klimaat.

Kennisplatform Pixii geeft toelichting over:

  • De soorten bio-ecologische bouwmaterialen die vandaag verkrijgbaar zijn.
  • Impact van materiaalkeuze op je gezondheid, het welzijn en het klimaat.
  • Inspirerende voorbeelden: de esthetische meerwaarde van natuurlijke materialen.
  • Wat kost bio-ecologisch bouwen in vergelijking met conventioneel (ver)bouwen?

Zaterdag 27 januari & zaterdag 3 februari om 15u – Adviesruimte – Klimaan

Een energiezuinige woning is sinds de energiecrisis nog belangrijker geworden. Het is goed voor jouw portemonnee én voor het klimaat. Met het project “Zonnewijzer” wil Klimaan mensen aanmoedigen en ondersteunen om hun eigen zonnestroom op te wekken en hun energiebehoefte te verduurzamen. We bekijken in welke mate zonnepanelen en thuisbatterijen een interessante investering voor jouw woning zijn. Kom kennismaken met ons project en de rol die Klimaan bij jouw verbouwing of renovatie kan spelen.

Zaterdag 3 februari om 14u – Adviesruimte – Woon- en Energieloket

Renoveren kost geld. Wil je als VME de investering in jouw gebouw maximaal laten renderen? Dan werk je best met een renovatiemasterplan.

Het Woon- en Energieloket van de Stad Mechelen geeft toelichting over het renovatiemasterplan. Zo’n plan geeft je als VME een goed zicht op de werken die noodzakelijk zijn om je gebouw in stand te houden, te verbeteren en energiezuinig te maken. Het geeft ook een ideale volgorde van de werken in de tijd aan. En het bevat een raming van de kostprijs van de werking en mogelijke premies. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Zaterdag 27 februari om 10u30 & vrijdag 2 februari om 18u – Adviesplein – Kelly Claessens

Je wil je interieur onder handen nemen, maar weet niet waar te beginnen? Dan is een moodboard dé manier om je op weg te zetten. Interieurarchitecte Kelly Claessens van La Fabrika toont je in deze sessie alle tips & tricks om met een moodboard aan de slag te gaan. 

Aan de hand van inspiratie- en sfeerbeelden, materialen, kleuren, texturen … die je mooi vindt, maak je een persoonlijk moodboard dat jouw stijl en wensen samenvat. Dit wordt jouw tool en houvast bij de vormgeving van je interieur.
Kelly toont je hoe je hieraan begint, waar je op moet letten en hoe je je moodboard nadien tot leven kan brengen!

Advies in groep
Wonen_Mechelen_2023_joachilmderous_lowres_028

Persoonlijk advies

De hele beursperiode – stand 131 van Stad Mechelen

Heb je verbouwplannen? Wil je comfortabel wonen? Is besparen op je energiefactuur een uitdaging? Wil je fossielvrij verwarmen? Of wil je graag nog een extra duurzaamheidscheck van je bouwplannen? Stad Mechelen helpt je om je woning duurzaam te renoveren en klaar te maken voor de toekomst. 

De hele beursperiode – stand 131 van Stad Mechelen

Ontvang gratis één-op-één advies over beschikbare leningen en premies. Met enkele energiebesparende maatregelen kan je vaak je energieverbruik sterk verminderen. Een te grote investering? Bekijk samen met het Woon- en Energieloket naar alle financieringsmogelijkheden. Stel je vraag en krijg tips voor energiebesparende en duurzame investeringen.

Interieuradvies

Maandag 29 januari – interieuradviesstand

Een exclusieve visualisatie van een van je woonruimtes? Ja hoor! Il Sogno Homestyling organiseert 3 unieke adviessessies van 45 minuten mét gratis rendering. Zo zie je meteen hoe jouw woonruimte er in de toekomst zal uitzien en kan je gericht op zoek naar de juist interieuritems op de beurs.

Wat is een 3D rendering/visualisatie nu juist ? 
Het is een realistisch beeld dat digitaal vervaardigd wordt aan de hand van een bestaand grondplan van uw woning. Je kan als het ware rondwandelen in je toekomstige woonruimte, die aangekleed is met het meubilair van uw dromen.

Hoe werkt het 45min advies?
Boek eerst je afspraak in en bezorg ons daarna zo snel mogelijk (digitaal, andaelmans@gmail.com) je plan zodat wij alvast aan de slag kunnen om 1 woonruimte (naar keuze) te visualiseren. Bij onze afspraak op de beurs is dan het moment aangebroken om de invulling van de ruimte te bespreken.  Wij tekenen het meubilair ter plaatse in zodat je meteen een realistisch beeld krijgt van hoe het kan worden. 

Zaterdag 27 januari t.e.m. maandag 29 januari, vrijdag 2 februari & zondag 4 februari – interieuradviesstand

Benieuwd hoe we je slaapkamer of zithoek nieuw leven kunnen inblazen met  maatwerk? Ga je kleiner wonen en wil je beroep doen op een ervaren interieurstylist? Op zoek naar gepersonaliseerd advies over de inrichting van je huis? Bij Il Sogno Homestyling laten we je opnieuw thuiskomen in je interieur, van een enkele kamer tot een volledige totaalinrichting, met verzorging van maatwerk meubelen, gordijnen en verlichting uit eigen atelier.

Opgroeiende tieners, kinderen die het nest verlaten, verhuizen naar een kleinere woning … Net zoals je gezinssituatie, verandert ook je interieur en indeling van je woning doorheen de jaren. Il Sogno Homestyling is de woonstylist bij uitstek voor de herinrichting van je huis of appartement. Wij zijn benieuwd naar je verhaal en geven tips & tricks die perfect aansluiten bij je smaak en levensfase.

Zaterdag 27 januari, vrijdag 2 februari & zaterdag 3 februari – interieuradviesstand 

Rebuild4you helpt je bij de verbouwingen van jouw droomprojecten. Van concept tot uitvoering. We maken van een huis een thuis in vier simpele stappen: kennismaking, voorontwerp, verbouwingsdossier en uitvoering/opvolging. Of het nu gaat om enkel een keuken of badkamer of net het totale pakket. Geen enkele uitdaging gaan we uit de weg. Of ben je net zelf handig en heb je enkel plannen, 3D en wat begeleiding nodig? Ook daarvoor kan je bij ons terecht! Schrijf je in voor advies om samen je verbouwdromen te bespreken.

Wonen_Mechelen_2023_joachilmderous_lowres_009
Kelly Claessens & Anneke Crauwels

Advies van Kelly Claessens & Anneke Crauwels

zaterdag 27 januari, vrijdag 2 februari & zaterdag 3 februari

Kan jouw interieur een boost gebruiken? Dan komen onze twee bekende koppen to the rescue! Interieurgoeroes Kelly Claessens en Anneke Crauwels leggen je de kneepjes van het vak uit tijdens hun interessante advies.

Sluit aan bij het advies in groep van Kelly Claessens (27 januari om 10u30 & 2 februari om 18u) en ontdek hoe je van moodboard tot wow-interieur gaat. Aansluiten bij het persoonlijk interieuradvies van Anneke Crauwels (3 februari) is helaas niet meer mogelijk.

Plan je advies in op de dag van je bezoek

persoonlijk advies voor jou

Ontmoet onze experts en geniet van 20 minuten advies op maat

gratis advies in groep

Verdiep je in verschillende thema’s met onze infosessies in groep

interieuradvies op maat

Stel al je vragen over je interieur aan een van onze experts

Scroll naar top