Wat zegt een kleurrijk interieur over je persoonlijkheid?

We hebben allemaal wel onze favoriete kleur, en deze integreren we soms in onze woonkamer, slaapkamer of in het hele huis. Maar weet jij welke emoties en sfeer deze kleuren oproepen?  

De kleur rood is...

Cliché als het is: rood is de kleur van passie, liefde, kracht en vuur. Je moet echter wel in je achterhoofd houden dat ze ook kan overkomen als de kleur van gevaar, bloed en woede. Zorg dus zeker niet dat rood te schreeuwerig overkomt in je interieur, want dan kan je wel eens nerveus en vermoeid worden. Less is more! 

De kleur oranje is...

Net als met een rode kleur, moet je oppassen voor oranje. Het wordt dan wel gezien als een vrolijke kleur die je creativiteit en originaliteit kan stimuleren, maar ze komt snel over als te schreeuwerig. Hou je dus in bedwang om het juiste effect te bekomen. Zachte of donkere tinten oranje zijn bijvoorbeeld toppers in de kinderkamer of woonkamer. Maar pas op om niet te vervallen in een 70’s look. 

De kleur geel is...

Geel is de vrolijkheid zelve. Het is een heldere, luchtige kleur die we associëren met de zon en optimisme. Deze speelse kleur kan je dan ook makkelijk combineren met koele en warme tinten. Het positieve aan geel is dat ze lichtinval reflecteert waardoor donkere hoekjes automatisch het zonnetje in huis worden. 

De kleur groen is...

Als je aan groen denkt, verspringen je gedachten meteen naar natuur, harmonie, groei en vruchtbaarheid. Groen is een fijne kleur om te verwerken in een kinderkamer. Als je de kleur wil verwerken in een andere kamer is het wel aangeraden om zachte tinten groen te gebruiken. 

De kleur blauw is...

Blauw is een dubbeltje op zijn kant: het is zowel de kleur van rust, adel, kalmte en vrede, maar ook van depressie, koude en afstandelijkheid. Gelukkig is blauw wel uniform in je interieur, want daar straalt ze vooral ruimte en vrijheid uit. 

De kleur paars is...

Paars wordt vaak geassocieerd met mysterie, maar staat de laatste tijd steeds meer voor luxe, elegantie en waardigheid. In je interieur is de kleur paars vooral een uitdagende kleur om te gebruiken omdat ze bijzonderheid en diepte meegeeft. 

De kleur roze is...

Roze is traditioneel gezien een vrouwelijke kleur en staat voor liefde, zorgzaamheid en vriendelijkheid. Maar wie beter weet, weet dat roze ook net stoer is. Durf dus gerust een roze tint te geven aan je interieur in plaats van ze enkel te beperken tot de meisjeskamer. 

De kleur wit is...

Wit is wit. Je kan er niet veel mee mis doen. Deze kleur dient dan ook voor vele mensen als basis voor hun interieur omdat het sereniteit, puurheid en onschuld uitstraalt. Laat wit niet als kleur op zich zijn in een kamer, anders voelt ze nogal klinisch aan. 

De kleur zwart is...

Bij zwart denken we vaak aan de dood, rouw en angst. In interieurtermen is zwart net heel strak en zakelijk. Het is niet aangeraden om een accentmuur volledig in het zwart te verven omdat ze dan al het licht wegneemt, maar ze is wel uitstekend als accentkleur.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top