Plan je bezoek

Wonen opent haar deuren van 28 t.e.m. 30 januari & 3 t.e.m. 5 februari 2023. Ben jij er ook bij? Bekijk dan zeker onderstaande informatie om je bezoek zo aangenaam en vlot mogelijk te laten verlopen.

Locatie 

Nekkerhal Mechelen
Plattebeekstraat 1
2800 Mechelen
 

Openingsuren

28 – 30 januari: 10u > 18u
Nocturne 3 februari: 13u > 22u
4 – 5 februari: 10u > 18u
 

Tickets

Registreer je vooraf met je code of koop een online ticket: € 6.
 
 

Vlot naar de Nekkerhal

Met de wagen

Neem afrit Mechelen-Noord (E19 Brussel-Antwerpen) en volg ‘Centrum‘ en ‘Heist op den Berg’. Daarna volg je de verkeersborden met ‘Nekker‘ op en neem je de N15, net voorbij station Mechelen Nekkerspoel. 

De Nekkerhal heeft een eigen parking die plaats biedt aan zo’n 1500 wagens. Bij het binnenrijden ontvang je een parkingticket dat je nadien kan valideren aan een van de parkeerautomaten. Een ticket kost € 8.

Let op: Laat je niet verrassen door wegenwerken! Bekijk regelmatig de website Agentschap Wegen en Verkeer om de gemakkelijkste route te nemen.

buitenkant nekkerhal mechelen

Met het openbaar vervoer

Via station MechelenNeem bus 2 en stap af aan de halte Bleekstraat. Van daaruit is het nog 1 km (15 min.) wandelen tot aan de Nekkerhal.

Via station Mechelen Nekkerspoel: De Nekkerhal ligt slechts op 15 minuten wandelen. Of neem bus 1 en stap af aan de halte Weidestraat. Daarna is het nog een kilometer wandelen tot aan de Nekkerhal. 

Bekijk de reistijden van De Lijn en NMBS voor meer info.

Met de fiets

Woon je in de buurt van de Nekkerhal? Dan is een fietstocht naar Wonen zeker mogelijk! De Nekkerhal bereik je vlot met de fiets vanaf station Mechelen. Van daaruit vervolg je je route op het breed fietspad naast de N15.

fietser Nekkerhal
pexels-lumn-237692

Huisdieren

Onze trouwe viervoeters hebben helaas nog geen bouwplannen, bevers uitgezonderd weliswaar. Daarom zijn huisdieren niet toegelaten op Wonen. Enkel assistentiehonden zijn welkom mits papieren en een correcte uitrusting. 

Frequently Asked Questions

Vind hier een antwoord op de meeste gestelde vragen

Voor de beurs

Krijg je een foutmelding als je je registratiecode ingeeft? Bekijk de code aandachtig en check of er geen overbodige spaties, hoofdletter of kleine letters zijn ingegeven. Vervang eventueel de letter O door het cijfer 0 0f andersom. 

Ga naar de ticketpagina en klik op ‘ontvang je ticket’. Vul je registratiecode in en doorloop de stappen. 

Problemen om je te registeren? Breng dan de uitnodiging met code mee naar Wonen en aan de ingang helpt een hostess je graag verder.

Print je ticket af en neem het mee naar Wonen. Eenmaal op Wonen hoef je niet meer aan te schuiven aan de kassa, maar kan je meteen doorlopen naar de scanning. Zorg er wel voor dat de QR-code duidelijk zichtbaar is. 

Geen printer thuis? Geen probleem! Je kan de QR-code ook scannen via je smartphone of tablet.

Na je online aankoop kom je op het bevestigingsscherm terecht met de link naar jouw ticket.

Per ongeluk weggeklikt? Geen enkel probleem want je ontvangt de ticketlink ook in een bevestigingsmail.
Mail niet ontvangen? Check zeker of deze misschien niet terecht is gekomen in je prullenbak of spam.
Ook daar niet te vinden? Dan printen we het ticket voor jou uit op de beurs. Onthoud wel goed welk e-mailadres je hebt gebruikt bij de aankoop van je ticket.

Ja. Je ticket is ook geldig voor de nocturne

Nee, voor de aankoop van toegangskaarten kunnen we geen facturen opmaken.

Kinderen t.e.m. 16 jaar krijgen gratis toegang, indien ze vergezeld zijn door een volwassene met een geldige toegangskaart.

Is je kind nogal een vrije vogel? Vraag dan zeker een gratis verdwaalbandje bij onze hostessen. 

Nee. Er zijn geen speciale tarieven maar wel de nodige voorzieningen voor personen met een beperking.

Nee. Je kan de naam op je ticket niet wijzigen. Er kan wel iemand anders binnen met een ticket op jouw naam.

Staat er een advertentie met barcode in de krant of het magazine? Dan hoef je je niet op voorhand te registeren. Je kan met dat ticket rechtstreeks naar de beurs.

Staat er een advertentie met registratiecode  in de krant of het magazine? Dan moet je je wel registreren via www.wonen.eu/tickets.

Ja, tegen ten laatste 2050 wil Wonen een CO2-neutrale beurs zijn. Zo wordt er o.a. groene energie geproduceerd op de eventsite, hangen er energiezuinige led-lampen en is er een containerpark voorzien. 

Tijdens de beurs

Nee, maar kinderen t.e.m. 16 jaar krijgen wel gratis toegang als ze onder begeleiding zijn van een volwassene.

Ja. Er is een mobiele betaalautomaat aan de kassa beschikbaar. Voor de parking (€ 8) kan je ook elektronisch betalen aan de parkeerautomaten.  Opgelet: het is niet mogelijk om hier geld af te halen.

Nee. Zowel sigaretten als elektronische sigaretten zijn verboden. Roken gebeurt steeds buiten en peuken moeten in de daarvoor bestemde afvalbakken. Vraag een rokersbandje aan de infobalie om nadien terug binnen te komen.

Nee. Huisdieren, groot of klein, mogen niet binnen, ook niet in een tas, buggy of aan de leiband. Enkel assistentiehonden worden toegelaten mits de correcte papieren en uitrusting. 

Ja. En gratis nog wel!

Ja, voor een klein bedrag kan je je spullen achterlaten in de vestiaire. Vergeet zeker niet om je spullen na je beursbezoek terug mee te nemen.

Ja. De hal en de sanitaire voorzieningen in de hallen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn ook rolstoelen beschikbaar die je gratis kan gebruiken bij afgifte van je identiteitskaart. Parking voor mensen met een beperking vind je voor de beide hoofdingangen van de Nekkerhal.

Ja. Aan de infobalie kan je een polsbandje krijgen dat je aan de scanning laat zien om weer binnen te komen. 

Ja. In de Nekkerhal zijn er twee cateringpunten voorzien waar je warm en koud kan eten.

Na de beurs

Het parkingticket dat je hebt ontvangen bij het binnenrijden kan je meteen valideren aan een van de parkingautomaten (€ 8). Bij het buiten rijden steek je het gevalideerde parkingticket in de automaat aan de slagboom.

Aan de kassa kan je geen parkeertickets verkrijgen, noch wisselgeld. 

Als je iets verloren bent in de Nekkerhal, kan je je aanmelden bij de infobalie aan de ingang. Al terug thuis? Geef ons dan een seintje op +32 (0)15 55 10 01.

Ja, de foto’s worden geplaatst op onze Facebook en Instagram

Wij behouden ons het recht om foto’s en video’s, gemaakt door het Wonen-team, te gebruiken in onze online en offline communicatie. Wenst u dat liever niet? Spreek onze fotografen dan aan op de beurs.

kinderopvang kind speelt met lego

Kinderopvang

Op zaterdag en zondag biedt Wonen gratis kinderopvang aan. Die zal open zijn van 10u00 tot 19u00 voor kinderen tussen 4 en 10 jaar. Kinderen mogen maximaal 3 uur verblijven in de kinderopvang. 

Scroll naar top