Plan je bezoek

Wonen opent haar deuren van 25 t.e.m. 27 januari & 31 januari t.e.m. 2 februari 2025. Ben jij er ook bij? Bekijk dan zeker onderstaande informatie om je bezoek zo aangenaam en vlot mogelijk te laten verlopen.

Locatie

Nekkerhal Mechelen
Plattebeekstraat 1
2800 Mechelen
 

Openingsuren

25 – 27 januari: 10u > 18u
Nocturne 31 januari: 13u > 22u
1 – 2 februari: 10u > 18u
 

Kinderen

Een bezoek met het hele gezin gepland? Dan hebben kinderen t.e.m. 16 jaar gratis toegang.
 

Tickets

Registreer je vooraf met je code of koop voor € 6 een online ticket.
 
 

Vlot naar de Nekkerhal

Met de fiets

Woon je in de buurt van de Nekkerhal? Dan is een fietstocht naar Wonen zeker mogelijk! De Nekkerhal bereik je vlot met de fiets vanaf station Mechelen. Van daaruit vervolg je je route op het breed fietspad naast de N15.

Met het openbaar vervoer

Via station Mechelen: Verschillende bussen rijden van het station Mechelen richting de Nekkerhal. Afstappen doe je best aan halte Weidestraat. Van daaruit is het nog 1 km (15 min.) wandelen tot aan de Nekkerhal.

Via station Mechelen Nekkerspoel: Station Mechelen Nekkerspoel ligt slechts op 850 meter of 12 minuten wandelen. 

Bekijk de reistijden van De Lijn en NMBS voor meer info.

Met de wagen

Neem afrit Mechelen-Zuid. Rijd rechtdoor op de rotonde naar de Brusselsesteenweg, richting Mechelen-centrum. Via de Tanget rijd je ongeveer 4 km rechtdoor. Ter hoogte van het Douaneplein sla je rechtsaf naar de N15. Rijd de Nekkerhal voorbij en sla erna meteen linksaf. Houd links aan voor de parking. De Nekkerhal heeft een eigen parking die plaats biedt aan zo’n 1500 wagens. Bij het binnenrijden ontvang je een parkingticket dat je nadien kan valideren aan een van de parkeerautomaten. Een ticket kost € 10. Heb je een mindervalidenkaart? Dan kan je een gratis uitritkaart verkrijgen aan de infobalie.

Let op: Laat je niet verrassen door wegenwerken! Bekijk regelmatig de website Agentschap Wegen en Verkeer om de gemakkelijkste route te nemen.

Op stap met het hele kroost

Kinderen

Bouwen en verbouwen, daar kan je niet vroeg genoeg aan beginnen. Daarom is ook de nieuwste generatie aan bouwvakkers welkom op Wonen. Onder begeleiding van een volwassenen hebben kinderen t.e.m. 16 jaar gratis toegang. Vergeet niet om een verdwaalbandje af te halen aan de infobalie, want er is geen kinderopvang voorzien. Voor de kleinsten die nog aan het timmeren zijn aan hun loopkunsten, eetkunsten en zindigheidskunsten zijn ook de nodige voorzieningen beschikbaar: een verschoningstafel in de toiletten en een magnetron in het Business Point.

Huisdieren

Onze trouwe viervoeters hebben helaas nog geen bouwplannen, bevers uitgezonderd weliswaar. Daarom zijn huisdieren niet toegelaten op Wonen. Enkel assistentiehonden zijn welkom mits papieren en een correcte uitrusting. 

Frequently Asked Questions

Vind hier een antwoord op de meeste gestelde vragen

Voor de beurs

Krijg je een foutmelding als je je registratiecode ingeeft? Bekijk de code aandachtig en check of er geen overbodige spaties, hoofdletter of kleine letters zijn ingegeven. Vervang eventueel de letter O door het cijfer 0 0f andersom. 

Ga naar de ticketpagina en klik op ‘ontvang je ticket’. Vul je registratiecode in en doorloop de stappen. 

Problemen om je te registeren? Breng dan de uitnodiging met code mee naar Wonen en aan de ingang helpt een hostess je graag verder.

Print je ticket af en neem het mee naar Wonen. Eenmaal op Wonen hoef je niet meer aan te schuiven aan de kassa, maar kan je meteen doorlopen naar de scanning. Zorg er wel voor dat de QR-code duidelijk zichtbaar is. 

Geen printer thuis? Geen probleem! Je kan de QR-code ook scannen via je smartphone of tablet.

Na je online aankoop kom je op het bevestigingsscherm terecht met de link naar jouw ticket.

Per ongeluk weggeklikt? Geen enkel probleem want je ontvangt de ticketlink ook in een bevestigingsmail.
Mail niet ontvangen? Check zeker of deze misschien niet terecht is gekomen in je prullenbak of spam.
Ook daar niet te vinden? Dan printen we het ticket voor jou uit op de beurs. Onthoud wel goed welk e-mailadres je hebt gebruikt bij de aankoop van je ticket.

Ja. Je ticket is ook geldig voor de nocturne. Wist je dat er ook speciale nocturnetickets beschikbaar zijn bij de exposanten? Kom met dat ticket naar de nocturne op vrijdag 2 februari tussen 18u en 22u en maak kans op een Gault&Millau Discovery Cheque t.w.v. € 500

Nee, voor de aankoop van toegangskaarten kunnen we geen facturen opmaken.

Kinderen t.e.m. 16 jaar krijgen gratis toegang, indien ze vergezeld zijn door een volwassene met een geldige toegangskaart.

Is je kind nogal een vrije vogel? Vraag dan zeker een gratis verdwaalbandje bij onze hostessen. 

Nee. Er zijn geen speciale tarieven. maar er zijn wel de nodige voorzieningen voor personen met een beperking.

Nee. Je kan de naam op je ticket niet wijzigen. Er kan wel iemand anders binnen met een ticket op jouw naam.

Staat er een advertentie met barcode in de krant of het magazine? Dan hoef je je niet op voorhand te registeren. Je kan met dat ticket rechtstreeks naar de beurs.

Staat er een advertentie met registratiecode  in de krant of het magazine? Dan moet je je wel registreren via www.wonen.eu/tickets.

Ja, tegen ten laatste 2050 wil Wonen een CO2-neutrale beurs zijn. Zo wordt er o.a. groene energie geproduceerd op de eventsite, hangen er energiezuinige led-lampen en is er een containerpark voorzien. 

Tijdens de beurs

Ja. Er is een mobiele betaalautomaat aan de kassa beschikbaar. Voor de parking (€ 10) kan je ook elektronisch betalen aan de parkeerautomaten.  Opgelet: het is niet mogelijk om hier geld af te halen.

Nee. Zowel sigaretten als elektronische sigaretten zijn verboden. Roken gebeurt steeds buiten en peuken moeten in de daarvoor bestemde afvalbakken. Vraag een rokersbandje aan de infobalie om nadien terug binnen te komen.

Nee. Huisdieren, groot of klein, mogen niet binnen, ook niet in een tas, buggy of aan de leiband. Enkel assistentiehonden worden toegelaten mits de correcte papieren en uitrusting. 

Ja. En gratis nog wel!

Ja, voor een klein bedrag kan je je spullen achterlaten in de vestiaire. Vergeet zeker niet om je spullen na je beursbezoek terug mee te nemen.

Ja. Aan de infobalie kan je een polsbandje krijgen dat je aan de scanning laat zien om weer binnen te komen. 

Ja. In de Nekkerhal zijn er twee cateringpunten voorzien waar je warm en koud kan eten.

Ja, de Nekkerhal is perfect toegankelijk voor mensen met een beperking en rolstoelgebruikers. Na je bezoek kan je ook een gratis uitritkaart vragen aan de infobalie op vertoon van je mindervalidenkaart.

In de Nekkerhal is er ook een rolstoel beschikbaar. Geef ons een seintje (wonen@easyfairs.com) met het uur van je bezoek en pik de rolstoel op aan de infobalie.

Bezoek met kinderen

Ja, kinderen t.e.m. 16 jaar hebben gratis toegang tot Wonen als ze vergezeld zijn van een volwassene. Breng ook hun ID mee om mogelijke misverstanden te vermijden.

Nee, er is geen kinderopvang voorzien. Vraag een gratis verdwaalbandje aan de infobalie.

Ja, er is een microgolf voorzien in het Business Point voor exposanten. 

Ja, in de gang van de toiletten zijn er verschoningstafels. 

Ja, het is geen enkel probleem om Wonen te bezoeken met een kinderwagen.

Na de beurs

Het parkingticket dat je hebt ontvangen bij het binnenrijden kan je meteen valideren aan een van de parkingautomaten (€ 10). Bij het buiten rijden steek je het gevalideerde parkingticket in de automaat aan de slagboom.

Aan de kassa kan je geen parkeertickets verkrijgen, noch wisselgeld. 

Als je iets verloren bent in de Nekkerhal, kan je je aanmelden bij de infobalie aan de ingang. Al terug thuis? Geef ons dan een seintje op +32 (0)15 55 10 01.

Ja, de foto’s worden geplaatst op onze Facebook en Instagram

Wij behouden ons het recht om foto’s en video’s, gemaakt door het Wonen-team, te gebruiken in onze online en offline communicatie. Wenst u dat liever niet? Spreek onze fotografen dan aan op de beurs.

kinderopvang kind speelt met lego

Kinderopvang

Op zaterdag en zondag biedt Wonen gratis kinderopvang aan. Die zal open zijn van 10u00 tot 19u00 voor kinderen tussen 4 en 10 jaar. Kinderen mogen maximaal 3 uur verblijven in de kinderopvang. 

Scroll naar top