Praktisch

Van zaterdag 25 januari tot en met zondag 2 februari 2020 vindt Wonen plaats! Bekijk dus zeker onderstaande informatie eens om je bezoek zo aangenaam en vlot mogelijk te maken.  

Locatie 

Nekkerhal Brussels North
Plattebeekstraat 1
2800 Mechelen 
 

Kinderopvang

Kinderen tussen 4 en 10 jaar mogen gratis in de kinderopvang. Dit voor maximaal 3 uur

Openingsuren

Week: 13u00 – 18u00
Weekend: 11u00 – 18u00
Vrijdag 31 januari : 13u00 – 22u00
 

Vlot naar de Nekkerhal

inkomhal nekkerhal mechelen

Met de wagen

Neem afrit Mechelen-Noord (E19 Brussel-Antwerpen) en volg ‘Centrum‘ en ‘Heist op den Berg’. Daarna volg je de verkeersborden met ‘Nekker‘ op en neem je de N15, net voorbij station Mechelen Nekkerspoel. 

De Nekkerhal heeft een eigen parking die plaats biedt voor zo’n 1500 wagens. Hiervoor kan je een jeton kopen aan de parkeerautomaten of parkeerwachter. Een ticket kost €6.

Let op: Laat je niet verrassen door wegenwerken! Bekijk regelmatig de website Agentschap Wegen en Verkeer om de gemakkelijkste route te nemen.

Met het openbaar vervoer

Via station Mechelen

Neem bus 2 en stap af aan de halte Bleekstraat. Van daaruit is het nog 1 km (15 min.) wandelen tot aan de Nekkerhal.

Via station Mechelen Nekkerspoel:

De Nekkerhal ligt slechts op 15 minuten wandelen. Of neem bus 1 en stap af aan de halte Weidestraat. Daarna is het nog een kilometer wandelen tot aan de Nekkerhal. 

Bekijk de reistijden van De Lijn en NMBS voor meer info.

inkom wonen buitenkant nekkerhal
vooraanzicht nekkerhal mechelen buiten

Met de fiets

Nekkerhal Brussels North bereik je vlot met de fiets vanaf station Mechelen. Van daaruit vervolg je je route op het breed fietsbad naast de N15.

Stippel je route uit via het fietsknooppuntennetwerk.

Huisdieren

Onze trouwe viervoeters hebben helaas nog geen bouwplannen, bevers uitgezonderd weliswaar. Daarom zijn huisdieren niet toegelaten op Wonen. Enkel assistentiehonden zijn welkom mits papieren en een correcte uitrusting. 

poes achter raam
kinderopvang kind speelt met lego

Kinderopvang

Op zaterdag en zondag biedt Wonen gratis kinderopvang aan. Deze zal open zijn van 11u00 tot 18u00 voor kinderen tussen 4 en 10 jaar. Kinderen mogen maximaal 3 uur verblijven in de kinderopvang. 

Frequently Asked Questions

Vind hier een antwoord op de meeste gestelde vragen

Voor de beurs

Print je ticket af en neem het mee naar Wonen. Eenmaal op Wonen hoef je niet meer aan te schuiven aan de kassa, maar kan je meteen doorlopen naar de scanning. Zorg er wel voor dat de barcode duidelijke zichtbaar is. 

Geen printer thuis? Geen probleem! Je kan de barcode ook scannen via je smartphone of tablet.

Na je online aankoop kom je op het bevestigingsscherm terecht met de link naar jouw ticket.

Per ongeluk weggeklikt? Geen enkel probleem want je ontvangt de ticketlink ook in een bevestigingsmail.
Mail niet ontvangen? Check zeker of deze misschien niet terecht is gekomen in je prullenbak of spam.
Ook daar niet te vinden? Dan printen we het ticket voor jou uit op de beurs. Onthoud wel goed welk e-mailadres je hebt gebruikt bij de aankoop van je ticket.

Nee, voor de aankoop van toegangskaarten kunnen we geen facturen opmaken.

Ja. Je ticket voor de nocture van Wonen is ook geldig voor andere beursdagen.  En vice versa. Je gewoon toegangsticket is dus ook geldig voor de nocturne. 

Kinderen t.e.m. 16 jaar krijgen gratis toegang, indien ze vergezeld zijn door een volwassene met een geldige toegangskaart. Op zaterdag en zondag is er ook een gratis kinderopvang voorzien.

Is je kind nogal een vrije vogel? Vraag dan zeker een gratis verdwaalbandje bij onze hostessen. 

Nee. Er zijn geen speciale tarieven maar wel de nodige voorzieningen voor personen met een beperking.

Tijdens de beurs

Ja. Er is een mobiele betaalautomaat aan de kassa beschikbaar. Voor de parking (€ 8) kan je ook elektronisch betalen bij de parkeerwachter aan de slagboom. Opgelet: het is niet mogelijk om hier geld af te halen.

Nee. Zowel sigaretten als elektronische sigaretten zijn verboden. Roken gebeurt steeds buiten en peuken moeten in de daarvoor bestemde afvalbakken.

Nee. Huisdieren, groot of klein, mogen niet binnen, ook niet in een tas, buggy of aan de leiband. Enkel assistentiehonden worden toegelaten mits de correcte papieren en uitrusting. 

Ja. En gratis nog wel!

Ja. Tegen een kleine bijdrage kan je er je jas, tas of ander kledingstuk opbergen. Vergeet ze na je bezoek niet terug af te halen want de vestiaire sluit gelijktijdig met de beurs. 

Daarnaast gelden dezelfde regels als op een openbare plaats: laat niks onbewaakt achter of de security pikt het op. Bovendien zijn we ook niet voorantwoordelijk voor schade of diefstal. 

Ja. Alle hallen en sanitaire voorzieningen in de hallen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn ook rolstoelen beschikbaar die je gratis kan gebruiken bij afgifte van je identiteitskaart. Parking voor mensen met een beperking vind je voor de beide hoofdingangen van de Nekkerhal.

Ja. Aan de infobalie kan je een polsbandje krijgen dat je aan de scanning laat zien om weer binnen te komen. 

Na de beurs

Je kan een parkeerjeton aankopen bij de parkeerautomaten aan de uitgang. Let op, want je kan hier enkel cash betalen. Bij de parkeerwachter kan je betalen met bankcontact. Als je de parking verlaat, doneer je de jeton aan de slagboom of parkeerwachter. 

Aan de kassa kan je geen parkeertickets verkrijgen, noch wisselgeld. 

Als je iets verloren bent in de Nekkerhal, kan je je aanmelden bij de infobalie aan de ingang. Al terug thuis? Geef ons dan een seintje op +32 (0)15 55 10 01.

Scroll naar top