Interieurtip: hoe richt ik mijn logeerkamer in?

Zit je vaak met vrienden of familie in huis die van verdere oorden komen? Dan zal je waarschijnlijk vaak beroep moeten doen op je logeerkamer. We geven je al was tips mee zodat je je gasten kan ontvangen in de ideale logeerkamer.

Ga voor een slaapbank

Wat zeker niet mag ontbreken in je logeerkamer is natuurlijk een bed. Maar denk er toch eerst eens over na vooraleer je een tweepersoonsbed koopt, want dat kan je kamer in een oogopslag vullen. Ga misschien voor een slaapbank. Je kan ze uitklappen als je logies er zijn, maar je kan deze ook terug in een handomdraai omtoveren tot een zetel. Ideaal toch! Want dan hoeft je kamer niet per se nog een logeerkamer te zijn, maar kan je ze ook gebruiken als werkkamer of leeshoekje.

Functionele inrichting

Je kan de ruimte uiteraard niet alleen maar vullen met een bed of bank. Afhankelijk van de grootte van je kamer kan je kiezen voor een kleerkast of niet. Als je meeste logies maar een of twee nachten blijven dan is dit misschien niet meteen nodig. Gewoon een extra bijzettafeltje met schuiven of een bureautje voldoet dan om hun kleren op te leggen.. Die bureau kan daarnaast ook dienst doen als je de kamer gebruikt als werkplek. Kies je niet voor kast, bevestig dan misschien wel een paar haken aan de muur en voorzie wat kleerhangers als de gasten hun hemd of kleed willen ophangen. 

vrijstaand kledingrek met kledingitems op in lichte ruimte
Bron: unsplash

Mooi en meedogenloos

Hou het niet ‘vies, vuil en vettig’ zoals Sien en Maria het zeggen, maar wel netjes. Dat houdt vooral in dat er verse lakens op het bed liggen, het er niet muf ruikt, de vloer blinkt en het stof is afgedaan. Wil je je gasten echt verrassen, zorg dan ook voor een paar extra kleine attenties. Die kunnen in de vorm van een flesje water, een handdoekensetje of wat lekkers. Of gewoon de wifi-code!

bed op paletten en houten nachtkastje met schemerig licht
Bron: unsplash

Hou het licht

Door je kamer licht en proper te houden, oogt je kamer meteen stukken groter. Dat kan je doen met witte wanden of wit beddengoed. Een spiegel ophangen doet ook wonderen om je kamer te vergroten. Wil je toch een paar donkeren accenten. Breng deze dan aan in de vorm van kussens of andere accessoires.

Wil je meer inspiratie? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top