5 tips om je kamer groter te laten lijken

De prijs van een huis blijft stijgen en toch moeten we kleiner wonen. Dat wil echter niet zeggen dat de ruimte er klein hoeft uit te zien. Integendeel! Go big!  Je kamers groter laten lijken doe je met deze vijf tips.

Tip 1: je kamer groter laten lijken door lichte kleuren

Donkere en warme kleuren geven je een bepaald gevoel van knusheid, maar ze absorberen ook vaak licht. Je kamer optisch vergroten kan je dan door een lichte tint te kiezen voor je muren en vloer. Bovendien zijn witte muren handig te combineren met een houten parket.

Tip: Hou de kleur van je muur en meubels ongeveer gelijk. Zo lijkt het dat ze opgaan in je interieur, wat meer ruimte creëert. 

licht interieur met tafel en laptop

Tip 2: je kamer groter laten lijken met meubels

Heb je een klein huis of appartement, dan is deze tip een belangrijke om je kamer groter te laten lijken! Grote en logge meubels nemen nogal snel de hele ruimte in beslag en zijn vaak het aandachtspunt. Kies daarom voor slechts één of twee meubels zodat je kamer niet wordt overspoeld. Lees ook zeker onze blog over interieur design tips.

Tip 3: je kamer groter laten lijken met licht

Hoe meer lichtinval, hoe groter je kamer lijkt! Je ruimte vergroten met licht in combinatie met spiegels is dus ideaal. Plaatst een grote spiegel aan een muur met veel natuurlijk licht zodat de reflectie de hele ruimte kan vullen. Heb je niet al te veel natuurlijk licht? Ga dan voor lampen. Een staanlamp gericht naar een wit plafond doet je ruimte ook groter lijken.

spiegel aan de muur

Tip 4: je kamer groter laten lijken via transparantie

Niet iedereen is er misschien fan van, maar transparante meubels doen een kamer groter lijken. Dat komt omdat ze twee voordelen hebben. Ten eerste kan je door de meubels heen kijken, wat een gevoel van openheid creëert. Ten tweede weerkaatsen ze ook licht. En licht is ruimte! Twee vliegen in één klap dus.

Tip 5: je kamer groter laten lijke door streepjes

Streepjes slanken af, althans in mode toch. In interieur verlengen ze juist. Zo kan je bijvoorbeeld handig tewerk gaan met een gestreept tapijt. Pas er wel voor op dat je de lijnen van het tapijt in het verlengde van je kamer liggen om een ‘slank’ effect te verkrijgen. Leg je ze niet in het verlengde, dan krijgt je kamer er wat extra kilo’s bij. 

Nog meer interieurtips nodig?

Die bieden we je graag aan in onderstaande blogs of via onze nieuwsbrief.

Scroll naar top