Interieurtip: maak een moodboard

Ga je je interieur stylen maar heb je geen idee waar te beginnen, welke items te kiezen of welke kleuren bij elkaar horen? Een moodboard is de oplossing! Een moodboard geeft in een oogopslag jouw gewilde stijl weer. Bovendien is het ook gewoon leuk om te maken. Je kan je nog eens volledig uitleven met knippen, plakken en knutselen. Met deze tips kan je zelf aan de slag om je moodboard te maken.

Doe inspiratie op

Een goed moodboard begint met tonnen inspiratie opdoen. Dat kan je zowel digitaal (Pinterest) als op papier (magazines). Zoek naar afbeeldingen die jouw perfecte droominterieur weerspiegelen en bewaar ze. Je hoeft niet per se interieurgericht te zoeken. Bekijk het gerust ruimer. Knip afbeeldingen uit die een bepaalde sfeer oproepen of sla afbeeldingen op die je gewoonweg mooi vindt en die niks met interieur te maken hebben. Je kan het wat zien als een omgekeerde piramide. Je vertrekt met tonnen afbeeldingen om ze daarna nauwkeuriger te bekijken en ten slotte je ultieme moodboard te creëren.

Moodboard rood bruin zwart blauw

Neem een stapje terug

Nu je een overvloed aan verschillende plaatjes hebt, is het tijd om een stapje achteruit te nemen. Letterlijk. Bekijk al je afbeeldingen van een afstandje en kijk naar wat voor geheel het vormt. Zijn er bepaalde kleuren(combinaties) die terugkomen, planten, betonnen vloeren, bakstenen muren, veel lichtinval, etc. Leg de dingen die een geheel vormen opzij, want zij gaan door naar de tweede ronde. De afbeeldingen die je niet hebt gekozen, zijn voor de vuilbak.

Plakken maar

Nu je collectie van afbeeldingen al wat ingekrompen is, is er nog een laatste selectieronde te gaan. Afhankelijk van welk soort moodboard je juist wil, kies je uit de overgebleven afbeeldingen. Je kan bijvoorbeeld al volledig weten hoe je de sfeer in huis wil, maar nog niet welke meubels erbij horen. Dan kan je een moodboard maken die je sfeer weerspiegelt en kijk je naar wat voor meubels en decoratieve elementen er zijn gebruikt. Of net het omgekeerde. Je weet al welke meubels je wil, maar de sfeer niet. Dan kies je voor een moodboard met gelijkaardige meubels en zie je in welke context ze zijn geplaatst. En dan plakken maar!

moodboard met pastelkleuren, bloemen en krans

Wil je meer inspiratie opdoen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top