Interieurtip: ontwerp je dressing

Veel te veel kleren en nog een plaatsje over in huis? Dat klinkt als muziek in de oren voor een prachtige dressing! Zorg eerst voor de juiste afmetingen en ga dan voor de ideale indeling.

De juiste afmetingen

Kasten: Je dressing bevat kasten van verschillende soorten en maten, maar een vuistregel is dat ze zeker hoog en diep genoeg moeten zijn. Kasten voor jurken, hemden, jassen, etc. kan je best zeker 170cm hoog maken zodat alles er mooi inpast. De breedte wordt dan weer eerder bepaald door de kapstok zelf. Deze zijn meestal zo’n 50cm breed, dus voor de diepte van je kast neem je best 65cm. Op die manier heb je nog een beetje speling.

Planken: Gebruik je gewone planken om je kledij op te leggen zoals T-shirts, topjes en shorts? Dan volstaat het om zo’n 40 à 50cm diep te gaan.

Dressing met spiegel en kleren op kledingrek

Schoenen: Een schoenenkast is dan weer een ander paar mouwen. Zo’n 35cm diepte is genoeg, maar de hoogte van schoenen kan wel variëren. Een verstelbare schoenenkast is daarvoor ideaal. Op die manier kunnen zowel je All Stars, Louboutins als je thigh high boots in je schoenenkast.

Vrije ruimte: Zorg voor voldoende loopruimte in je dressing. Is het de bedoeling dat je je er ook omkleedt? Hou dan zeker een ruimte vrij van 150cm op 150cm. Zo heb je toch wat extra ademruimte. Je kan ook altijd gaan voor een iets breder centraal punt zodat je niet het gevoel hebt dat je in een gang rondloopt.

Kleren op kledingrek dressing

Een goede indeling

Allereerst moet je dressing uiteraard functioneel en gemakkelijk te gebruiken zijn. Denk daarom op voorhand al eens na over hoeveel kleren je hebt, wat voor soort kleren en waar je de kasten graag ziet komen te staan, maar ook over de indeling van de kasten. Leg je zomer- en winterkleren apart? Heb je lades voor je accessoires? Ga je je werkkleren scheiden van je avondkleren? Genoeg stof om over na te denken dus! Zorg bovendien ook voor genoeg kapstokruimte als je met twee bent. Neem zeker zo een 125cm per persoon.

Kies je voor een dressing met kastdeuren of zonder? Ga je voor deuren, dan zijn draaideuren misschien eerder af te raden omdat ze extra ruimte wegnemen als je ze opendoet. Een ideale vervanger hiervoor zijn schuifdeuren. Je kan er natuurlijk ook steeds voor kiezen om geen deuren te hebben. De druk ligt dan wel iets hoger om je dressing proper te houden. Als je veel lichtinval hebt in je dressing kan dit tevens ook zorgen voor verkleuring van je kleren.

Er zijn ook wel een aantal kledingstukken die je graag ziet, weinig aandoet, maar niet over je hart krijgt om ze weg te smijten. Leg deze op een afzonderlijk plekje omdat je ze toch niet veel draagt. Dat kan een vervelend plekje zijn waar je niet goed bij kan of nog een leeg hokje dat je moet vullen.

dressing t-shirts op kapstop

Wil je meer inspiratie? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top