Zo ontwerp je een zwart-witinterieur

De wereld is niet altijd zwart-wit, nochtans, een heleboel mensen kijken wel dagelijks op een zwart-witinterieur. Hoewel deze kleurencombinatie heel simpel lijkt, vraagt ze toch wat extra aandacht zodat ze niet steriel en saai aanvoelt.

70% wit, 30% zwart

Kies je voor een zwart-witinterieur? Hou dan rekening met de 70%-regel. Dat wil zeggen dat 70% van je interieur wit is en de rest zwart. Dat komt omdat zwart in je interieur nogal rap overheerst. Bovendien zorgt wit ervoor dat je ruimte groter lijkt. Wil je meer weten hoe je een ruimte groter doet lijken? Lees dan deze vijf tips.

Grijs is ook zwart-wit

Je hoeft je interieur niet enkel te verven in twee basiskleuren. Je kan ze ook mengen en grijs bekomen! Het ideale achterpoortje om je zwart-witinterieur te behouden terwijl je er toch een extra kleur aan toevoegt. Ga voor lichtgrijs behangpapier, een grijze stoffen zetel, een grijs patroon verwerkt in een muur… Al deze grijze elementen geven wat meer dynamiek aan je zwart-witinterieur.

Tip: Ga je voor een volledige zwarte muur? Overweeg dan toch om voor donkergrijs te gaan. Zuiver zwart wordt hiervoor niet echt aangeraden omdat het contrast te hard is met een witte muur. 

zwart wit woonkamer

Verschillende texturen

Zwart-wit komt in alle maten, vormen en soorten voor. Om een zwart-witinterieur gezellig te maken, kan je dus ook spelen met verschillende texturen en textielsoorten. Door de mix van materialen zorg je ervoor dat je inrichting niet te saai of steriel wordt. 

Natuurlijke materialen

Over textuur gesproken: ga voor natuurlijke materialen. Zo breng je extra gezelligheid in je zwart-witinterieur. Haal een schapenvacht in huis, een houten tafel, rieten manden voor planten, etc. De natuurlijke elementen in combinatie met een modern zwart-witinterieur matchen perfect!

Zwart-witdecoratie

In een zwart-witinterieur mag er natuurlijk geen zwart-witdecoratie missen. Hierij kan je je volledig uitleven. Denk maar aan vazen, kaders, lampen, kaarsen, … Doe je ding! 

Wil je meer inspiratie? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

zwarte lamp tegen witte achtergrond
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top