Kleine badkamer: benut je vierkante meters optimaal

Een kleine badkamer delen met je partner? Dan heb je bijna altijd vierkante meters te weinig. Je kan op creatieve manieren plaats besparen zoals op het toilet zitten en tegelijkertijd je tanden poetsen of je scheren onder de douche. Maar waarom het jezelf moeilijk maken terwijl je een kleine badkamer ook ruimtebesparend kan indelen. 

1. Een douche of bad

Een bad is vaak het eerste dat moet wijken in een kleine badkamer. Kan je echt niet zonder? Ga dan voor een douchebad. Zo combineer je het beste van beide werelden. Hou wel rekening met een (glazen) afscheiding zodat de rest van de badkamer niet onder water komt te staan.

Kies je enkel voor een douche? Weet dan dat de minimumafmetingen 80 x 80 cm bedragen. Ga ook voor een inloopdouche of douchehoek. Een douchecabine is vaak nogal bombastisch in een kleine ruimte.

kleine badkamer met badkamermeubel en douchebad
Bron: Unsplash - Nathan Dumlao

2. Transparantie

Hoe meer je kan zien, hoe groter het lijkt! En daarvoor is glas je beste vriend. Denk maar aan een glazen douchewand. En wil je toch nog wat privacy? Dan kies je gewoon voor mat glas

3. Zwevende meubels

The floor is lava! Althans voor je badkamermeubels. Zwevende meubels doen je kleine badkamer namelijk groter lijken. En bonuspunten omdat je gemakkelijk met de dweil eronder kan gaan. Nog ruimte over voor een kast? Ga dan voor een smalle, hoge, zwevende kolomkast waar je veel in kwijt kan. 

Bron: Unsplash - Sanibell BV

4. Slimme opbergruimte

Wie kleine ruimte zegt, zegt plaats besparen. En dat doe je best door te combineren waar mogelijk. Combineer bijvoorbeeld je lavabo en badkamermeubel, hang niet enkel een spiegel, maar een spiegelkast en kies voor een handdoekradiator om je kleine badkamer op te warmen en je handdoeken te drogen. 

kleine badkamer in het wit
Bron: Unsplash - Chastity Cortijo

5. Licht

Als we over licht spreken, hebben we het zowel over kleur als lichtinval. Ten eerste is een donkere kleur bijna nooit een match in een kleine badkamer. Witte muren doen een ruimte groter lijken. Kleur aanbrengen kan je doen in de vorm van leuke decoratie, gekleurde handdoeken of een plantje.

Ten tweede haal je best zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen. Geen raam in je badkamer? Probeer dan met spiegels te werken om licht te weerkaatsen en toch enkele zonnestralen in je badkamer te krijgen. 

Meer badkamerinspiratie?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en lees onderstaande blogs.

Scroll naar top