Badkamerinspiratie: tegels in de badkamer

Kiezen uit badkamertegels … er is bijna geen beginnen aan! De keuze tussen badkamertegels is zo oneindig groot. Moet ik gaan voor de houtlook? Of misschien marmer? Of toch maar tegels in mozaïek? Omdat de tegel in je badkamer een groot deel van de sfeer bepaalt, geven we je graag inspiratie mee.

Tegels in houtlook

Hoewel hout in de badkamer geen goed idee is, zijn tegels in houtlook dat wel! Het is eigenlijk de ideale combinatie, want je behoudt de warme uitstraling van hout met de voordelen van een tegel. Je kwam ze eerst vooral op de vloer tegen, maar tegenwoordig vind je ze ook terug tegen de wand. Daarnaast valt de houtlook ook makkelijk te combineren met andere materialen zoals staal of koper.

badkamer tegel in houtlook
Bron: Bilal Mansuri - Unsplash
badkamertegel in visgraat
Bron: R Architecture - Unsplash

Visgraattegels

Visgraattegels kunnen zowel geplaatst worden op je vloer als tegen je wand. Op de vloer wordt er meestal gekozen voor visgraattegels in houtlook. Op de wand daarentegen durven we al iets gewaagder te zijn. Die gewaagdheid uit zich dan in verschillende kleurtjes en verschillende diktes van de visgraattegel. Op de wand worden ze vaak geplaatst als accent achter je badkamermeubel of in je douche.

Mozaïektegels

Van de Romeinse badkamer tot de hedendaagse badkamer, mozaïektegels gaan al een hele tijd mee! Mozaïek in de badkamer wordt vaak gebruikt als eyecatcher of accent om je badkamer net dat tikkeltje extra te geven. Hou wel in gedachte dat de kleine tegels ook een pak moeilijker te plaatsen zijn door het kleine oppervlak en dus logischerwijs ook meer tijd in beslag nemen dan ‘normale’ badkamertegels.

badkamer tegel in marmer en mozaïek
Bron: R Architecture - Unsplash
Badkamertegel in marmer en hexagontegels
Bron: Laurence Katz - Unsplash

Marmeren tegels

Wie graag een luxe uitstraling wil in zijn badkamer moet gaan voor marmeren tegels. Ze zijn tegelijkertijd hip, stijlvol en klassiek. Ze zijn vandaag de dag in allerlei tinten terug te vinden en niet enkel in de gekende zwart-wit tinten. Is echt marmer wat te duur voor jouw portemonnee? Dan heb je ook de optie om tegels in marmerlook aan te schaffen.

Terazzo tegels

En we keren terug naar Italië, ditmaal naar Venetië voor de terrazzo tegels. Deze gespikkelde steen is nergens anders zo populair in je huis dan in je badkamer. Het oogt zowel chic, speels, modern als retro. Maar weinig tegels kunnen dat allemaal tegelijk! Terrazzo tegels zijn zowel te verkrijgen in lichte kleuren met een lichte spikkel of donkere kleuren met een fel contrast.

Meer tips nodig voor jouw badkamer?

Dan geven we je die graag mee! Schrijf je nu in op de maandelijkse nieuwsbrief of ontdek tips in onderstaande blogs.

Scroll naar top