Haarden op laag vermogen

Huizen worden steeds beter geïsoleerd, denk bijvoorbeeld maar aan de BEN- of passiefwoningen. Dat maakt de sfeerfunctie van een haard belangrijker dan ooit. Leuk om weten is dat je bij de hedendaagse haarden altijd kan genieten van een vol vuur, ook bij een laag vermogen, zo verbruik je minder gas en blijft het vuurbeeld toch optimaal. Wist je trouwens dat een avond gezelligheid je in de meeste gevallen minder dan een goed glas wijn kost? De gezelligheid en warmte in combinatie met nieuwe technologieën zorgen ervoor dat haarden hun plaats in hedendaagse woningen mogen blijven opeisen.

DBHaarden - haardvuur
Bron: De Backer Haarden

De Gi-reeks van Kalfire

De nieuwe reeks gesloten gashaarden van Kalfire is inspirerend, innovatief, intelligent en interactief en is vooral ontstaan vanuit een onzekere energiemarkt, een toenemende vraag naar connectiviteit en veranderende warmtebehoeften. Het mooie, dynamische vlammenbeeld is geïnspireerd op een kampvuur in de vrije natuur en kent een opvallend laag vermogen en weinig gasverbruik. 

Temperatuur op jouw maat

DBHaarden - haardvuur
Bron: De Backer Haarden

Het is niet altijd nodig om het hele huis te verwarmen of de vloerverwarming hoger te zetten. Met een haard verwarm je net daar waar je het nodig vindt, ideaal voor een lokale warmteboost. Met de thermostaatfunctie kies je de gewenste temperatuur en jouw haard zal de ruimte zo snel mogelijk op een aangename manier verwarmen. Is de gewenste temperatuur bereikt, dan schakelt de haard automatisch uit. De Gi-technologie gaat zelfs nog een stapje verder met de Comfort+ functie waarbij je niet alleen de gewenste eindtemperatuur kiest maar ook de tijd die de haard erover mag doen om deze temperatuur te bereiken.

 Zo kan je bijvoorbeeld aangeven dat de temperatuur niet meer dan 3 graden mag stijgen gedurende 4 uur. Leuk om te weten is dat je in geen geval inboet op het vuurbeeld, er wordt altijd ingezet op de optimale vuurbeleving. 

Een haard aangepast aan jouw stemming

Via de app kan een combinatie van voorkeursinstellingen naar eigen smaak samengesteld en geprogrammeerd worden zodat je kan switchen tussen verschillende moods, afhankelijk van je stemming of de functie van de haard.

In the mood ...

  • for a lazy evening? Met gedimde verlichting, languit in de zetel met een goed boek en vanuit je ooghoek genieten van een subtiel haardvuur? Jij kan heerlijk ontspannen terwijl de temperatuur heel geleidelijk stijgt. 
  • for comfort? Eindelijk weekend en dus de hoogste tijd om thuis te genieten bij de vlammen van de haard. Als de haard lang aan staat doe je dat wel graag milieubewust en daarom kies je voor een beperkte warmteafgifte en weinig gasverbruik
  • to show off? Hoewel je de haard meestal aanzet voor een gezellige sfeer op de achtergrond mag je af en toe al eens uitpakken. Maak van je haard in een handomdraai een blikvanger met een enthousiast vonkenspel en knisperend houtvuur.

Meer inspiratie nodig?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en lees onderstaande blogs.

Scroll naar top