Interieurtip: tijdloos interieur

Iedereen wil graag mee zijn met de laatste trends, maar soms zijn ze gewoon niet bij te houden. De ene dag moet je een accentmuur hebben en voor je het weet moet je huis vol planten staan. En als je al die trends optelt, dan kom je bij een wirwar van allerlei stijlen in je interieur. Dus waarom niet gewoon gaan voor een tijdloos interieur? We geven je mee hoe je zo een tijdloos interieur krijgt.

Tijdloos is niet saai

Een tijdloos interieur weerstaat de trends, maar is zeker geen synoniem voor saai. Er is dus nog voldoende ruimte om een persoonlijke touch toe te voegen. Tijdloos wil vooral zeggen dat het een rustig, ingetogen en verfijnd interieur is, zonder al te veel patronen, speciale vormen of duizenden accessoires. Iets dat er vandaag heel modern uitziet, kan binnen een paar jaar al erg gedateerd zijn. Dus laat die trends maar gewoon aan je voorbijgaan.

tijdloos interieur houten vloer en kast en stoffen zetel
Bron: Beazy - Unsplash

Neutrale kleuren

In een tijdloos interieur horen veelal neutrale kleuren thuis. Neutraal wit wil niet per se zeggen dat je je woning steriel wit moet verven. Beige, tinten grijs en gebroken wit vormen allemaal een goede basis voor je interieur. Het zijn bovendien ook handige kleuren voor je woning omdat bijna elk meubelstuk en elke kleur erbij past.

Klassieke (designer) meubels

Klassiekers gaan nooit vervelen. En ook niet in je interieur. Ga daarom eerder voor een klassiek designer meubelstuk waar je echt zot van bent in plaats van een impulsieve aankoop die je na twee jaar al moet vervangen. Zo een designer stuk is vaak iets duurder, maar komt op de lange termijn wel goedkoper uit. Spaar desnoods eerst nog even, maar laat je zeker niet verleiden door een goedkopere knock-off versie aan te schaffen.

tijdloos interieur zwart wit
Bron: Inside Weather - Unsplash

Accessoires

Zoals al werd gezegd is een tijdloos interieur geen saai interieur. Dus maak je interieur af met persoonlijke spullen. Omdat ze zo persoonlijk zijn, word je ze ook minder rap beu. En mis je toch een tikkeltje kleur, dan kan je deze gewoon laten terugkomen in kleine accessoires. Die kosten niet veel en zijn gemakkelijk te vervangen.

Wil je een andere interieurstijl proberen?

Lees dan onderstaande blogs of schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang maandelijks tips.

Scroll naar top