Interieurtip: rust in huis

Je kent het wel, die drukke job, strakke deadlines, roepende bazen … Het enige wat je op dat moment nog wilt, is een beetje rust als je thuiskomt. Breng rust in je hoofd dankzij rust in huis.

Ruimte geeft rust

Het is misschien heel vanzelfsprekend, maar ruimte geeft echt rust. Toch gebeurt het nog vaak dat de woonkamer volgepropt staat met allerlei tierlantijntjes, dat de zetel wat te groot uitvalt etc. Let bij je volgende grote aankoop zoals een zetel of bed dus zeker op de maten. Als je sowieso al in een kleinere ruimte woont, probeer ze dan optisch te vergroten

rust in huis zen interieur

Sfeervol licht

Ga niet voor ziekenhuislicht in je interieur. Dat maakt je hoofdpijn alleen nog maar erger. Ga daarom voor warme lichten. Of nog beter, dimbare lichten. Op die manier bepaal je zelf de lichtintensiteit. Heb je geen dimbaar licht, dan kan je altijd voor kaarsen gaan. Super gezellig!

Hou het netjes

Van een proper huis word je volledig zen. Dus opruimen die handel! Het kost vaak een (kleine) inspanning, maar je krijgt er wel voldoening en rust voor in de plaats. Hoe je dat doet lees je in onze blog ‘opgeruimd staat netjes’.

Neutrale kleuren

Felle kleuren kunnen nogal snel schreeuwerig overkomen als je een drukke dag achter de rug hebt. Neutrale kleuren zorgen dan weer voor kalmte. Vooral wit, beige, lichtgrijs en aardste tinten brengen rust. Je kan hier en daar wel voor wat kleur gaan, maar zorg ervoor dat er een balans is.

Japans interieur zen rust uitstraling

Natuurlijke materialen

Een boswandeling doet altijd deugd na een stressvolle dag, maar je hebt er misschien niet altijd zin in. Waarom breng je de natuur dan gewoon niet in huis? Hout gebruiken in je woning is er zo een voorbeeld van. Hout heeft een warme uitstraling en zorgt voor een gezellige en uitnodigende sfeer. Of je kan ook een heleboel planten in huis halen. Je hoeft daarom geen groene vingers te hebben, want er zijn voldoende planten die weinig verzorging nodig hebben.

Wil je meer inspiratie? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top