Interieurtip: inkomhal inrichten voor een warm welkom

Je inkomhal is de eerste ruimte waar je gasten ontvangt en zet meteen de toon voor het hele huis. Het is wel niet meteen de plek waar je het langst blijft hangen met gasten, maar dat wil niet zeggen dat deze ruimte minder aandacht verdient! Daarom enkele tips voor een warm welkom.

Optisch vergroten

De inkomhal is meestal een kleinere en nauwe ruimte. Spiegels zijn daarom perfect om dit probleempje op te lossen. Spiegels doen de inkomhal groter aanvoelen en maken ze ook lichter door reflectie van zonlicht. Plus, spiegels zijn niet alleen functioneel, maar ze zijn ook gewoon handig om jezelf even te checken als je de deur uit moet.

Eyecatcher

Zorg voor een blikvanger in de inkomhal. De hal kan nogal snel steriel of saai aanvoelen omdat we er enkel onze schoenen uitdoen. Een eyecatcher is dus ideaal om deze ruimte wat schwung te geven. Die eyecatcher kan ook functioneel zijn zodat je plaats bespaart. Hou het wel maar bij 1 blikvanger, anders kan er chaos ontstaan.

Hond in de inkomhal met welkommat
Bron: Monica Silvestre – Pexels

Opbergruimte

Een inkomhal wordt meestal gebruikt als een functionele ruimte: om gasten te ontvangen, jassen weg te hangen en schoenen uit te doen. Soms heb je natuurlijk niet al die plaats om alles weg te steken in een opbergruimte. Daarom zijn haken in de muur de ideale vervanging. Je hoeft ze enkel te bevestigen aan de muur en that’s it!

Warme sfeer

Zorg ervoor dat je een warme inkomhal hebt, nu niet qua sfeer maar wel qua temperatuur. Op die manier worden de gasten ook hartelijk ontvangen. Heb je bijvoorbeeld een accentkleur in je woning? Trek deze dan door naar de hal en weerspiegel de persoonlijkheid van je woning. Misschien ben je wel een heuse plantenliefhebber? Vergeet er dan bijvoorbeeld geen te plaatsen in de hal.

Wil je meer inspiratie? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Industriële inkomhal met glazen deur
Bron: Michael Petrila – Unsplash
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top