Reis rond de wereld in eigen huis, de ultieme staycation!

Wil je op reis, maar heb je geen idee waar naartoe? Of gewoon geen zin om je al te ver te verplaatsen? Dan kan je ook gewoon je thuis omtoveren tot de ultieme staycation.  Je zal nog nooit zoveel landen bezocht hebben op één plaats.

Reis naar Turkije vanuit de badkamer

Om volledig in de vakantiestemming te komen heb je natuurlijk nood aan ontspanning. En hoe kan je dat beter dan een Turkse hammam in je eigen badkamer. De eerste stap is om tonnen kaarsen, geurstokken of etherische oliën neer te planten in, op of rond je bad. Op die manier worden je reukorganen overspoeld en word je zo geteleporteerd naar Turkije. Vooral eucalyptus, rozen en lavendel zijn veelgebruikte geuren in een hammam.

Naast het uitgebreide geurenpallet kan je nog een hele hoop accessoires aan je badkamer toevoegen. Verspreid een paar legschalen met daarin stukjes zeep, een borstel, sponsjes, propere badhanddoeken of je badjas.

Om nog dat stapje verder te gaan kan je je muren ook nog decoreren met tegels. Je hoeft daarvoor uiteraard je vloer of muur niet uit te breken. Er bestaan ook decoratieve plaktegels of tegelstickers met een leuk motiefje.

Houten bank met drie strohalmen erop, een schaaltje en een doek
Bron: Aterlier Brunette - unsplash

Breng de Marokkaanse sfeer in je woonkamer

Eenmaal ontspannen kan je wegdromen in je Marokkaanse woonkamer met vele kleuren en rijkelijke decoraties.

Voor je kleurenpallet ga je best voor groen- en blauwtinten en metaalachtige materialen zoals goud, koper of zilver. De groen- en blauwtinten zoals smaragdgroen, kobaltblauw of turquoise kan je makkelijk laten terugkomen in poefjes, kussens, zetelovertrek of tapijten. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat je te veel tapijten hebt.

De metaaltinten kan je dan weer laten terugkomen in verschillende soorten decoratie zoals lampen, kaarsenhouders en dergelijke. Voor die extra touch kan je opnieuw plaktegels of tegelstickers aanbrengen.

Geniet van je staycation in een Engelse tuin

Is het een zwoele zomer, dan kan je gewoon genieten van de Engelse sfeer in je Engelse tuin. Engelse tuinen staan vooral bekend voor hun romantiek, kronkelende paadjes en de tonnen bloemen en planten. Voor je Engelse tuin moet je misschien wel al wat werk op voorhand doen als je wil dat je bloemenweide volledig in bloei staat aleer je op ‘vakantie’ vertrekt. Enkele bloemen die zeker niet mogen ontbreken zijn rozen, hortensia’s en geraniums. Heb je wat meer tijd en ruimte dan kan je ook nog een buxushaag erbij planten. En vergeet zeker geen tas thee te zetten om te genieten van al dat moois in je tuin!

rozenstruik
Bron: Meghan Schiereck - unsplash

Wil je meer inspiratie? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top