Interieurtip: de ruimte onder je trap benutten

De ruimte onder je trap wordt meestal niet ideaal benut, of zelfs helemaal niet. Met de stijgende vastgoedprijzen en kleinere woonoppervlaktes kunnen we nochtans elke ruimte goed gebruiken. Daarom vind je hieronder een paar mogelijkheden hoe je de ruimte onder je trap kan benutten.

Inbouwkast onder de trap

De meest voordehandliggende oplossing voor de ruimte onder je trap is natuurlijk een inbouwkast. In de jaren ’30 kwam dit bijna bij elke trap voor, maar aangezien Harry Potter steeds in de trappenkast moest slapen, heeft de inbouwkast aan populariteit moeten inboeten. Maar de trapkast is volledig terug van weggeweest. Met een paar kleine aanpassingen kan je er zo je jassen en schoenen kwijt, alsook bezems, kuisproducten en nog veel meer.

Bureau onder de trap

De ruimte onder je trap hoeft natuurlijk niet steeds een berging of inbouwkast te zijn. Je kan er ook gerust een bureauruimte van maken. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar planken, een werkblad en een bureaustoel. Et voilà, je hebt je bureau.

Boekenkast onder de trap

Wil je eerder een sfeerhoekje creëren onder je trap? Dat kan je doen door er een boekenkast van te maken met allerlei accessoires en persoonlijke spulletjes. Een boekenkast onder je trap biedt verrassend veel plaats omdat je de volledige diepte kan gebruiken. Dus nog vele bezoekjes naar de boekenwinkel dan!

trap waaronder ruimte is

Speelhoek onder de trap

Een ruimte onder een trap kan ook volledig fun en games zijn, vooral voor de kinderen dan. Met een paar lappen stof, een schaar en wat klittenband knutsel je meteen een speelhoek klaar voor je kinderen. Het handige hieraan is dat je een mooie stof over de gehele breedte en hoogte kan hangen zodat je ook geen vuil ziet liggen!

Nog meer interieurtips nodig?

Dan geven we ze graag mee in onze maandelijkse nieuwsbrief. Of misschien kan een van onderstaande blogs je wel verder helpen.

Scroll naar top