Hoe veilig is jouw woning?

De ene woning is de andere niet. En dat weten inbrekers ook. Voor hen liggen de meest aantrekkelijke woningen bij een drukke weg, hebben ze een omheining en zijn ze zwak beveiligd. Hoe zit het met de inbraakbeveiling van jouw huis? Hier zijn 5 tips waar je rekening mee kan houden.

Type woning

Woon je in een rijhuis, dan mag je van geluk spreken. De kans is namelijk veel groter dat er in een chique villa wordt ingebroken dan een rijwoning. Want zeg nou zelf, de inbreker in jou zou liever ook iets stelen uit een villa, nietwaar? Bovendien is het ook gemakkelijker voor een inbreker om binnen te dringen in een open bebouwing. Ook huizen met een oprit zijn zeer gewild.

Goede beveiliging

Heb je een zichtbaar alarmsysteem. Top! Dan laat de helft van de inbrekers je woning al links liggen. Heb je dat niet? Dan schrikken sloten, grendels en beveiligd glas al heel wat af. Als je een inbreker voor drie minuten lang buiten kan houden, dan is de kans ook groot dat hij er de brui aangeeft. Een simpel trucje voor inbraakpreventie is om je verlichting aan te laten. Bewegingssensoren zijn ook een ideale manier om de inbreker af te schrikken.

Dure spullen

Camerabeveiliging tegen inbrekers
Bron: Justus Menke - Unsplash

Woon je in een rijhuis of een villa? Dan is de keuze rap gemaakt om eens een kijkje te gaan nemen in de villa. Want een duur huis betekent ook dure spullen. Geen onlogische redenering. Heb je onlangs een dure aankoop gedaan zoals een chique tv? Zet je verpakkingsdoos dan ook niet meteen op straat om een inbraak te voorkomen. Dat is een uithangbord voor een inbreker om je prachtige tv eens uit te checken. 

Woning met haag
Bron: Markus Spiske - Unsplash

Omheining

Denk je dat je veiliger woont door een omheining? Denk dan nog eens een tweede keer na. Een omheining trekt inbrekers net vaker aan. Eens de inbreker erover is geklommen, kan niemand hem meer zien en heeft hij vrij spel. Althans, dat is in het geval van hoge omheiningen. Heb je een lage of middelhoge omheining, dan is je inbreker nog steeds zichtbaar. 

Vluchtweg

Woon je vlakbij een snelweg of drukke baan? Dan is de kans op inbraken iets groter. Inbrekers kiezen namelijk woningen dichtgelegen bij vluchtwegen.

Ontvang je graag meer nieuws?

Schrijf je dan in op onze maandelijkse nieuwsbrief of lees door onze blogs.

Scroll naar top