Interieurtips voor een bohemian interieur

Ben jij wel fan van gekke kleurencombinaties, wat losbandigheid en een enorme dosis creativiteit? Dan kan een bohemian interieur wel eens bij jou passen. Want met een boho woonstijl kan je alle kanten op.

Wat is een boho interieur?

Boho, kort voor bohemian, wordt vaak geassocieerd met een ietwat losbandige en onconventionele levensstijl. Maar aangezien het volledig in trek is, mag je dat onconventionele alvast links laten liggen. Een boho interieur is eigenlijk een interieur waar alles kan. Je hoeft niet binnen de lijntjes te kleuren, maar juist wel met tal van kleuren, prints en materiaal te werk gaan. Vaak worden ook vondsten van op reis of eigen creaties in een boho interieur verwerkt.

Bohemian interieur kleuren tapijten verschillende stoffen
Bron: Nasim Keshmiri – Unsplash

Tonnen kleur in je bohemian interieur

De bohemian woonstijl is er een met een opvallende kleurenmix. Je kan kleur toevoegen simpelweg door je muren te schilderen, of via kleurrijke meubelstukken of accessoires. Een typische kleurencombinatie is er niet omdat er zoveel kleuren aanwezig zijn in een boho interieur, maar er zijn wel een aantal kleuren die vaak terugkomen. Vooral kleuren die je doen wegdromen naar een reis in Marokko of India vind je er terug: turquoise, azuurblauw, okergeel, magenta, groentinten, etc. Daarnaast komen ook vaak lichte aardetinten zoals beige, roest of taupe terug in een bohemian woonstijl.

Boho met verschillende stoffen en materialen

Net zoals kleur een belangrijke stempel zet in je bohemian interieur, zo zijn ook prints, stoffen en texturen een echte dealbreaker. De gelaagdheid van alle materialen zorgt voor een spannend en uitermate boho chic interieur. Stoffen kan je gemakkelijk combineren door een tapijt op de vloer te leggen of zelfs een aan te brengen op je muur. Daarnaast kan je ook een overvloed aan kussens aanschaffen of allerlei dekentjes. Je bohemian levensstijl krijgt dan meteen vorm! Verschillende materialen kan je dan weer terugbrengen in de rest van je meubels of accessoires. Denk maar aan een houten tafel, rotan stoel, een schapenvelletje, etc.

boho interieur rotan stoel
Bron: Charlotte May – Pexels

Geen bohemian interieur zonder planten

Een boho interieur is eigenlijk wat het jongere broertje van een urban jungle als het op planten aankomt. Een bohemian levensstijl schreeuwt namelijk PLANTEN! Vergeet dat belangrijk onderdeel van je interieur dus niet. Voeg eventueel ook nog handgemaakte macraméhangers toe zodat je zowel planten op de grond als in de lucht hebt.

Combineer vintage met nieuwe meubels

Boho is zowel het oude als het nieuwe omarmen. Die moderne vaas die je net hebt gekocht, past dus zeker bij dat oude kastje op de rommelmarkt. Of heb je een tafel als erfstuk gekregen? Zet er dan zonder twijfel een paar moderne stoelen rond! 

Weet je niet goed wat vintage is? Kom hier te weten wat een vintage interieur inhoudt.

Een zilveren of gouden toets

Zoek je nog juist dat extra iets? Dan kan een gouden of zilveren toets wonderen doen in je boho interieur. Of combineer ze gewoon allebei. Je kan je interieur wat laten shinen met kaarsenhouders, vazen, potjes, schaaltjes, etc.

Wil je meer inspiratie opdoen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Boho interieur bohemian tapijt vintage salontafel
Bron: Hannah Busing - Unsplash
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top