Je badkamer inrichten: 5 praktische tips

Je badkamer is de ideale plaats om je even terug te trekken en volledig te ontspannen. Daar hoort dus geen slechte verlichting bij, weinig opbergruimte of een lekkende kraan. Ga daarom aan de slag met deze 5 tips voor een praktische inrichting van je badkamer.

Tip 1: een onderhoudsvriendelijke badkamer

Een badkamer vereist heel wat kuis- en poetswerk. Afhankelijk van de materialen en meubels in je badkamer, kan je al dan niet vlot(ter) kuisen:

  • Materiaal:

    Harde en gladde materialen, zoals keramiek, glas of vinyl, zijn gemakkelijk af te kuisen en te onderhouden met een sopje. Natuursteen daarentegen is poreus en vraagt veel meer tijd en onderhoud.

  • Meubels:

    Zwevende meubels of een zwevend toilet in je badkamer houden je vloer vrij, waardoor je er makkelijk met een dweil kan passeren. Er zijn dan ook minder hoekjes waar het vuil zich kan verstoppen.

  • Waterverzachter:

    Woon je in een omgeving met veel hard water? Dan kan een waterverzachter je heel wat tijd besparen bij het kuisen. Je zal minder rap last hebben van kalkaanslag op je tegels of (glazen) wanden.

Tip 2: een badkamer met voldoende verlichting

De correcte verlichting is cruciaal in je badkamer. Aan de ene kant moet je praktische verlichting hebben, bijvoorbeeld aan je spiegel, om je te scheren of om je make-up te doen. Aan de andere kant kan een badkamer best wat sfeerverlichting gebruiken om je te ontspannen. Maar let wel op met elektriciteit in de badkamer, wat er mag en niet mag.

Tip 3: voldoende opbergruimte in je badkamer

Badkamer inrichten
Bron: R Architecture - Unsplash

In een badkamer kunnen er nogal snel veel kleine spulletjes verspreid geraken. Denk maar aan je tandenborstel, tandpasta, scheerapparaat, handdoeken, dag- en nachtcrème, toilettassen … Voldoende plaats om dingen op te bergen is dus zeker welkom. Hoe minder chaos, hoe meer rust. Ga dus voor een badkamermeubel dat groot genoeg is om al je spullen in op te bergen.

Tip 4: een badkamer met een goede indeling

Bad en douche ineen
Bron: Laurence Katz - Unsplash

Alvorens je fysiek een bad kan nemen, dompel je je best eens onder in de wereld van 3D-badkamerplanners. Met zulke planners kan je beginnen puzzelen om de perfecte indeling van je badkamer te bekomen. Je kan er maten invoeren en elementen in plaatsen om een zo goed mogelijk beeld te vormen van jouw toekomstige badkamer.

Hou wel in het achterhoofd dat het soms beter is om de indeling van de huidige badkamer niet te veranderen. Een ingrijpende verandering qua ruimte is een duur grapje en die centen kan je soms beter ergens anders in investeren tijdens je verbouwing.

Tip 5: een badkamer met douche of bad

Of je nu een douche of een bad wil, dat hangt volledig af van je persoonlijke voorkeur. De ene neemt ’s avonds graag een ontspannend bad, terwijl de ander liever een snelle douche heeft, of misschien hou je wel van allebei! Afhankelijk van de grootte van je badkamer kan je dan een aparte douche en bad hebben, of een douche én bad ineen als je geen grote ruimte hebt.

Wil je meer interessant leesvoer tijdens je ontspannend bad?

Dan is onze maandelijkse nieuwsbrief of een van onderstaande blogs misschien iets voor jou!

Scroll naar top