4 tips voor een modern landelijk interieur


Woonstijlen zijn er genoeg, maar de twee bekendste stijlen zijn ongetwijfeld een strak, modern interieur en de landelijke stijl. Natuurlijk wil niet iedereen volledig modern of landelijk gaan, maar wordt er gekozen voor een combinatie van deze twee stijlen: een modern landelijk interieur.

Landelijke kleuren

Voor een landelijk interieur is er een specifiek kleurenpallet opzij gelegd dat gezelligheid, rust en sfeer uitstraalt. En dat pallet bestaat uit wit, zwart en aardetinten.

  • Wit wordt vaak gezien als de basiskleur voor je landelijke inrichting omdat het een soort puurheid en integer karakter weergeeft. Hou je wel aan varianten van wit zoals eierschaal, ivoor of beigetinten, want puur wit kan nogal steriel overkomen.
  • Zwart gebruik je minder in een landelijk interieur dan wit, maar is wel essentieel omdat het een mooi contrast weergeeft en zorgt voor meer diepgang.
  • Ten slotte gebruik je de aardetinten om het totaalplaatje van je landelijke woning af te werken. Die tinten gaan zowel van houtbruin tot dieprood, en zelfs varianten van groen en geel.
Landelijk interieur met rieten hangstoel en tapijt
Bron: Crystal Shaw - Unsplash

Tip: laat de kleur van je vloer aansluiten bij de kleur van de muur om een groot geheel te vormen (houten vloeren, grijze tegels, etc.)

Natuurlijke materialen

Zoals het kleurenpallet al aangaf, vind je in een landelijke woning vaak aardetinten terug. Dat geldt ook voor de materialen die je gebruikt. Vaak wordt er meteen gedacht aan houten meubels en kasten, maar natuurlijke materialen gaan zoveel verder. Denk maar aan wol, linnen, jute en touw. Al die elementen kan je verwerken in vloerkleden, gordijnen, kussenslopen, manden en lampen.

houten balken dakstructuur landelijk interieur
Bron: Michael Browning - Unsplash

Gezelligheid is troef

Gezelligheid is troef bij een landelijk interieur. En die sfeer kan je oproepen met enkele simpele ingrepen.

  • Maak de woonkamer het middelpunt van je woning.
  • Heb je een open haard? Maak er dan een gezellig hoekje van waar je ’s avonds een boek leest of onder een dekentje zit.
  • Vermijd te veel tierlantijntjes. De landelijke stijl houdt van minimalisme. Verspreid je accessoires niet zomaar in het huis, maar groepeer ze. Op die manier komt er ook meer rust in je huis.
  • Ga voor lange en zware gordijnen.
  • Plaats per kamer een robuust (houten) meubelstuk dat het karakter van je landelijke stijl uitstraalt.

Moderne touch

Om een moderne look toe te voegen aan je woning, kan je werken met zwart, mat metaal. Op die manier hou je je aan het kleurenpallet, maar zorg je voor wat extra pit Het metaal kan terugkomen in deuren, ramen of de poten van je stoelen. 

Ga ook voor strakke lijnen in je modern, landelijk interieur. Vermijd ronde vormen en sierelementen zoals in een typisch landelijke stijl. Dankzij de focus op strakke lijnen, oogt je interieur meteen moderner.

Wil je meer inspiratie opdoen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

landelijk interieur met hout en tapijt
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top