3 tips om je kot in te richten

Ah, het kotleven … Het ideale moment om je eigen regels op te stellen, te genieten van je onafhankelijkheid en afhaalmaaltijden te eten. Zo’n kot geeft je pakken meer vrijheid, maar geeft je wel slechts een beperkte oppervlakte. Om toch zoveel mogelijk te genieten van je paar vierkante meters richt je je kot best praktisch in.

Deel je ruimte goed in

Je kot is vaak maar één kamer met tal van verschillende functies: je moet er eten, slapen, studeren, ontspannen, etc. Probeer daarom zo goed mogelijk kleine ‘kamertjes’ te maken in je kot die elk hun functie hebben. Een strategisch geplaatste kast of tafel kunnen daarbij wonderen doen!

bureau met laptop, mok en pennenhouder
Bron: Georgie Cobbs - unsplash

Vergroot je ruimte

Een kot is meestal niet de ruimste plaats waar je woont. Zet je kamer dan ook niet vol met allerlei meubels. Probeer juist je kot optisch te vergroten door een paar simpele trucs.

  • Spiegels: Spiegels zijn ideaal om licht te reflecteren doorheen je kot. Plaats ze haaks of recht tegenover een raam voor een optimaal effect. Zo breng je ook ineens de buitenwereld binnen.
  • Meubels: Ga niet voor te grote of logge meubels in je kot, want dan voelt het snel kleiner aan. Ga bijvoorbeeld voor een open kast omdat je er letterlijk kan door zien. Of ga voor een kamerhoge kast zodat het lijkt alsof ze in de muur verwerkt is.
  • Lichte kleuren: Lichte kleuren geven een gevoel van ruimte. Je hoeft daarom niet meteen naar de verfborstel te grijpen en je kot ‘hospitaal-wit’ te verven. Combineer gerust wat kleuren met een accentmuur of kleurrijke accessoires.
kamer met bed op palletten en en houten nachtkastje
Bron: Robin Spielmann - unsplash

Ga voor multifunctionele meubels

Je kot is al een multifunctionele ruimte, dus waarom kunnen je meubels dat ook niet zijn. Ze besparen meteen heel wat plaats. Kies als bed bijvoorbeeld een hoogslaper waaronder je je bureau kan plaatsen. Of schaf een sofabank aan. Dan heb je zowel een zetel en een extra bed. Daarnaast bestaan er ook al stoelen met lades in de zitting. Keuze genoeg!

Wil je meer inspiratie? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top