Waarom je woning verkopen via een makelaar?

Verkoop ik mijn woning via een vastgoedmakelaar of niet? Het is een van de vele vragen die je jezelf wellicht stelt bij de verkoop van je woning. Op het eerste gezicht lijkt een makelaar nogal duur uit de hoek te komen, maar eigenlijk kunnen ze je duizenden euro’s uitsparen. Je woning verkopen met een makelaar kan daarnaast nog heel wat voordelen opbrengen.

Een makelaar schat je woning correct in

Een makelaar kent de huizenwereld perfect en kan een correcte prijs plakken op jouw woning. Dat doet hij op basis van de grootte, locatie, afwerking, etc. Indien je zonder makelaar te werk gaat, kan dat wel eens jammerlijke gevolgen hebben. Je schat de waarde van je woning bijvoorbeeld te hoog in waardoor er geen kopers op af komen, je uit noodzaak de prijs moet laten zaken en je minder geloofwaardig overkomt. Of je schat je woning te laag in waardoor je heel wat geld misloopt.

Een makelaar bespaart je tijd

Woning die te koop staat met verkoopbord
Bron: Micheile Henderson - Unsplash

Met een fulltime job, kinderen of een druk sociaal leven heb je meestal niet zo veel tijd (en zin) om ook nog tijd te spenderen aan de verkoop van je woning. Met een makelaar hoef je geen extra tijd vrij te maken om rondleidingen te geven of te zitten wachten op bezoekers die op het laatste moment hun afspraak afzeggen. Daarnaast moet je je ook geen zorgen maken over het verkoopdossier, het verkoopproces, administratie, etc.

Een makelaar helpt je met de administratie

Bij de verkoop van je woning moet je verschillende attesten voorleggen zoals je EPC, elektriciteitsattest, bodemattest, etc. Lijkt dit allemaal Chinees voor jou? Dan kan je terecht bij je makelaar om je dossier te vervolledigen.

Een makelaar adverteert voor jou

Makelaars hebben vaak een veel groter marketingbudget dan een particulier. Op die manier kunnen makelaars investeren in efficiënte manieren van adverteren zoals in regionale media, flyers, brochures, zoekertjes, etc. Daarnaast kunnen ze eventueel een fotograaf inschakelen om professionele foto’s van de woning te maken.

Wil je meer inspiratie opdoen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

blauwe lucht met onderaan vier huizen nok makelaar
Bron: Jeffrey Czum - Pexels
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top