Interieurtip: beton in je interieur

Fan van de industriële look? Dan kan beton in je interieur niet ontbreken. Zijn stoer, sterk en robuust imago kan je gemakkelijk incorporeren in verschillende elementen van je woning om de perfecte betonlook te creëren. Maar als je verder kijkt dan het ruwe imago zie je nog veel meer mogelijkheden van beton in je interieur. Denk maar aan glooiende vormen, gekleurd beton, verschillende texturen, etc.

Waarom nu juist beton in je interieur?

Beton is een hard materiaal en in die hardheid ligt meteen ook de kracht van beton: het kan tegen een stootje. Mocht je toch een kras of vlek krijgen op je beton, dan wordt dat vaak gezien als de charme ervan. Daarnaast zorgt beton ook voor stevige, dikke muren. Een dikke structuur zorgt voor minder temperatuurschommelingen, muren die langer koel blijven in de zomer en langer warm in de winter. Ten slotte kan je ‘hard’ niet uitspreken zonder ‘zacht’. Door de ruwheid van beton is het ideaal te combineren met zachtere materialen en texturen die voor een interessant contrast zorgen. Denk maar aan hout, een fluffy tapijt, een effen witte muur, etc.

Slaapkamer met betonnen muur en vloer
Bron: Maria Orlova - Pexels

Beton ciré in de badkamer

Op zoek naar de juiste afwerking voor een betonlook in jouw badkamer? Dan is beton ciré the way to go. Beton ciré is een soort pleisterwerk met betonlook dat bijna op elk type ondergrond kan aangebracht worden. Daarom kan ze gebruikt worden als afwerking op je muren, vloeren, badkamermeubels … Deze look is bijzonder populair in badkamers door zijn waterdichte eigenschappen. Standaard heeft beton ciré een grijze kleur, maar door pigment toe te voegen kan je ook verschillende kleuren verkrijgen.

Eetkamer met betonvloer
Bron: Jean-Philippe Delberghe - Unsplash

Beton in de keuken

Ga voor een blikvanger in je keuken met een betonnen werkblad. Beton is bestand tegen warme temperaturen en is stootvast, maar gebruik wel nog steeds een snijplank voor je groenten tegen krassen, vlekken of zuren. Een betonnen werkblad wordt op maat gegoten, dus jij kiest zelf de afmetingen en de vorm.

Betonvloeren

Een betonnen vloer hoort al lang niet meer enkel in de garage, maar kan je overal terugvinden in huis. Ze is ontzettend makkelijk in onderhoud, maar je hebt wel rap kans op vlekken en krasjes. Ach, die imperfecties maken een betonvloer toch net perfect, niet? Start je aan een nieuwbouw of grondige renovatie, dan kan je een massieve betonvloer laten gieten. Heb je slechts een beperkte opbouwhoogte ter beschikking in je renovatieproject? Dan kan je beter kiezen voor een gietvloer met betonlook omdat deze een pak dunner is.

Wil je ook interieurtips ontvangen in je mailbox?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief. Hieronder vind je alvast een voorproefje van blogs die je mag verwachten. 

Scroll naar top