Raamdecoratie, de sfeermaker van jouw interieur

Hout of aluminium jaloezieën, rolgordijnen, (over)gordijnen, raamfolies of vouwgordijnen? Manueel of elektrisch? Het kiezen van de juiste raamdecoratie doe je niet in 1-2-3. Zicht Gordijnen & Blinds helpt je uit de nood met een enorm uitgebreid aanbod aan producten. Je hebt de keuze uit verschillende stoffen, kleuren en texturen. De opties zijn bijna eindeloos.

Hoe kies je jouw ideale raamdecoratie?

Ben je van plan om je woning te voorzien van nieuwe raamdecoratie? Sta dan even stil bij deze 3 stappen om een beter beeld te krijgen van jouw noden en wensen en welk type raambekleding een match is voor jou en jouw woning.

1. De functie en ruimte

Het is belangrijk om je vooraf af te vragen in welke ruimte je raamdecoratie wil en welke functie je raamdecoratie nodig heeft. Ben je op zoek naar iets decoratiefs of moet het ook functioneel zijn?

Bijvoorbeeld: voor een slaapkamer is het heel belangrijk dat het product verduisterend moet zijn. Jaloezieën laten bijvoorbeeld nog veel licht door, waardoor dat minder interessant is. Verduisterende gordijnen zijn dan vaak de beste oplossing.

Bron: Zicht Gordijnen & Blinds

2. Type ramen

Het type raam in je huis speelt een cruciale rol bij de keuze van de juiste raamdecoratie. De vorm, grootte en functie van je ramen hebben invloed op welke soorten raambekleding mogelijk zijn. Kun je je ramen nog openen? Is er voldoende ruimte om een bepaald product te plaatsen? Elk product heeft z’n eigen technische kenmerken maar ook beperkingen. Naast het esthetische aspect is dus ook het technische aspect niet onbelangrijk.

3. Stijl

Zet de stijl van je woning extra in de verf met raamdecoratie op maat. Het type raamdecoratie maakt of kraakt de sfeer van jouw woning. Het is een bepalende factor voor je interieur en dus essentieel dat die decoratie past bij de stijl van jouw interieur. Alvorens je de keuze maakt, kan je je laten inspireren. Scrol daarom alvast eens door deze Pinterest borden.

Ontzorging, vertrouwen en expertise

Raamdecoratie Zicht
Bron: Zicht Gordijnen & Blinds

Welk type raamdecoratie past nu precies bij jouw interieur? Laat je begeleiden en ontzorgen door de experten van Zicht Gordijnen & Blinds. Met meer dan 15 jaar ervaring creëren ze mooie en kwalitatieve raamdecoratie op maat. Zij geven jou zowel esthetisch en technisch advies om tot de beste oplossing voor jouw woondroom en ramen te komen. Omdat elk project uniek is, en geen enkele woning dezelfde, werken ze steeds op maat van jouw verwachtingen. Plan online je afspraak en samen starten ze jullie project op maat.

Kunnen je ramen wat extra liefde gebruiken?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en lees onderstaande blogs.

Scroll naar top