Maak van je slaapkamer een liefdesnest

Is de romantiek soms nog ver te zoeken tijdens de verbouwingen? Zorg er dan misschien voor dat eerst de slaapkamer op en top in orde is zodat de vonken er terug vanaf vliegen! De vonken van de slijpschijf bedoelen we dan uiteraard.

Slaapkamer Verbouwen

Je slaapkamer is meestal een van de laatste verbouwingen die je uitvoert in je woning, maar denk op voorhand toch al eens na waar je deze zou willen. Als je bijvoorbeeld een zolderkamer hebt, kan je deze hele verdieping voor jezelf maken. En als je de schuine wanden van het dak behoudt, zorgt dit voor een nog knusser effect ook!

Ook voor de minder noeste werkers onder ons zou het geen probleem mogen zijn om je slaapkamer te verbouwen. Je hoeft ze zelfs niet tot in de puntjes af te werken, want ‘blote’ muren hebben net ook hun charme. Ga je toch voor afwerking, zorg dan voor ‘stille’ materialen. Geen krakend parket dus! Je zou de nachtrust van je geliefde toch niet willen verstoren. Slaap je wel door alles heen? Dan mag je zelf voluit durven gaan met een bad in je slaapkamer. De romantiek zal snel terug aangewakkerd zijn!

bed op paletten met avondlicht

Slaapkamer inrichten

Eens de grote werken achter de rug zijn, is het tijd om de focus te verplaatsen naar het interieur. Wat zeker niet mag ontbreken is een hemels bed! Niks zo vervelend dan een lelijk, oud bed waarvan je rugpijn krijgt. En eens je dan toch bezig bent om het perfecte bed te zoeken, kan je ook ineens een mooie overtrek kopen en een overdosis aan kussens. Je kamer krijgt meteen vorm!

Om je prachtige bed te in de schijnwerpers te zetten, heb je natuurlijk ook goed licht nodig. En geen licht dat gebruikt wordt in een operatiezaal in een ziekenhuis! Je kan ook romantisch doen met kaarsjes, maar pas hiermee op. Een te wilde nacht kan dan wel eens uitdraaien in een te wild vuurtje. En als je dan toch graag iets zou verbranden, laat het dan de rommel zijn in de slaapkamer. Een slaapkamer waar nog onderbroeken rondslingeren of een hoopje kleren ligt is dus echt niet oke.

Verfijn ten slotte je kamer door ze te stylen. Een paar persoonlijke voorwerpen in je slaapkamer doet al wonderen. Als je ze ziet, roepen ze meteen herinneringen en emoties op!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top