Tips voor een diervriendelijk huis

Wordt je woning binnenkort vergezeld met een trouwe viervoeter? Gezellig! Altijd gezelschap en fun gegarandeerd, maar hou toch rekening met een paar dingen. Wat doe je bijvoorbeeld tijdens de vakantieperiode? Heb genoeg tijd om voor hen te zorgen? En is mijn woning wel pet proof? Op die laatste vraag gaan we graag dieper in. 

Verbouwingen

Zit je nog in de (ver)bouwfase van je woning, maar weet je wel al dat er een huisdier aankomt? Dan kan je hier alvast rekening mee houden. Je kan bijvoorbeeld een kattenluikje in je achterdeur verwerken. Of voorzie wat extra ruimte in de garage of het washok voor een slaapplek voor je hond. Of knutsel zelf nog iets in elkaar met de restjes van de verbouwingen!

kat in bed

Materiaalkeuze

Katten en honden kunnen nogal scherp uithalen met hun nagels, wat zorgt voor krassen op je prachtige houten vloer. Een mooi alternatief is een krasbestendige laminaatvloer of tegels met houtprint.

Ook de zetels blijven meestal niet gespaard. Het is daarom geen slim idee om dure lederen zetels in huis te halen, maar beter microvezel stoffen meubels. Deze zijn onderhoudsvriendelijker en blijven langer mooi. 

Tip: Koop een krabpaal voor je kat, dan maak je meteen komaf met de scherpe nagels en kan je kat zich volledig laten gaan.

hond in zetel

Huishouden

Huisdier of niet, katten en honden verliezen heel wat haar per dag. Zeker als je de ideale combinatie hebt van een zwarte kat met een licht vloerkleed. Daarom is een goede stofzuiger een absolute must en eveneens je beste vriend. Zorg ook voor juiste reinigingsproducten. Je viervoeter, vooral als ze klein zijn, kunnen wel eens ongelukjes hebben. Met de juiste producten kan je geurtjes in het tapijt of de zetel alvast geen kans geven. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top