Je keuken renoveren zonder breken

Ben je je keuken beu gekeken? Of kriebelt het gewoon om de boel om te gooien en je keuken een make-over te geven? Je hoeft daarom niet per se de hele keuken eruit te smijten en zotte kosten te maken. Ook met een klein budget kan je jouw keuken renoveren zonder te breken.

Pimp je keukenkasten

Wil je meteen het effect hebben van een nieuwe keuken? Dan is beginnen bij je keukenkasten een goede zaak. Je kan ervoor kiezen om de fronten van je keukenkasten volledig te vervangen en een nieuwe stijl in te slaan. Ben je blij met de stijl die je hebt? Dan kan een likje verf of een mooie folie ook wonderen doen. In principe maak je het zo duur en moeilijk als je zelf wil. Vergeet ook niet om de handvaten van je kasten meteen mee te nemen. Het is een kleine ingreep, maar het zit hem in de details!

Keuken met groene kasten
Bron: Kam Idris - Unsplash

Vernieuw je keukenblad

Een andere ingreep met veel resultaat is je werkblad vervangen. En daar heb je een ruime keuze in: hout, hardsteen, kunststof, marmer, graniet, etc. Geen idee welk materiaal het beste bij jou past? Bekijk dan enkele keukenwerkbladen die we voor jou hebben uitgekozen. Hou er wel rekening mee dat sommige materialen zwaar zijn en voldoende ondersteuning nodig hebben.

Tip: bij oudere keukens zit het werkblad vaak iets te laag. Stop onder je nieuwe keukenblad een blind paneel om extra hoogte te creëren.

Moderne keuken met rood accent
Bron: Bilal Mansuri - Unsplash

(Spat)wandbekleding

Je keuken bestaat niet enkel uit toestellen of kasten, er zijn ook muren die je kan opknappen. En je spatwand is daar een onderdeel van! Ze is niet alleen praktisch om je keuken proper te houden, maar ze vormt ook mee de look van je keuken. En als je dan toch bezig bent, kan je meteen de gehele achterwand meenemen. Geef ze een leuk kleurtje, gebruik een tegel of plak er (afwasbaar) behang tegen. 

Upgrade je keukentoestellen

Oude keukentoestellen kunnen nogal snel oplopen in hun verbruik. Ga voor een nieuw, energiezuiniger model dat je terugverdient na verloop van tijd. Denk maar aan een nieuwe waterkoker, magnetron of nieuw koffiezetapparaat. Of als je wat handiger bent, kan je zelfs je oven vervangen.

Je kraan in een nieuw jasje

Je kraan is misschien wel het meest gebruikte onderdeel van je keuken. Je kan er dus maar beter een pareltje van maken. Gelukkig zijn er tonnen kranen op de markt in verschillende vormen, kleuren en materialen. Je kan ze meteen afstemmen op je nieuwe handvaten!

Meer keuken-weetjes?

Schrijf je dan in op de maandelijkse nieuwsbrief of lees een van onderstaande blogs.

Scroll naar top