Je interieur vormgeven met apps

Is je woning toe aan een volledige make-over of zoek je nog inspiratie voor bepaalde kamers. Met moodboards en Pinterest kom je ongetwijfeld al een heel eind verder. Maar met deze vier apps voor je interieur zet je nog een extra stap in de goede richting.

Home Design 3D

Sta je op het punt om je huis te verbouwen? Dan is het soms moeilijk om het bos door de bomen te zien. Home Design 3D helpt je hier gelukkig een handje mee. Met deze (ver)bouwapp kan je je hele huis nabouwen. Bovendien heb je zowel toegang tot tweedimensionale als driedimensionale beelden. Het is gewoon ook een leuke app om mee te spelen om je toekomstige droomhuis al eens te bezichtigen.

Levis Visualizer

Wil je weten welke verfkleur goed op je muur past. Dan moet je de verfapp Levis Visualizer downloaden. Met deze app kan je ‘live’ de kleur van je muur veranderen. Hoe? Je selecteert een kleur in de app en richt je camera op een muur. Klik daarna op de muur en aanschouw de wonderen van moderne technologie: je muur verandert van kleur. Het handige aan deze app is ook dat ze kleuren herkent en vervolgens een passend kleurenschema opstelt.

muur die helft blauw en helft wit is
Bron: Cam Orin - Unsplash

Magicplan

Met deze app heb je geen lintmeter, vouwmeter of rolmeter meer nodig. Door simpelweg een foto te uploaden maakt de app een plattegrond van jouw kamer of woning. Met pijlen kan je de oppervlakte aanduiden en afmetingen toevoegen. Daarna berekent de app zelf de oppervlakte van de ruimte en hoeveel laminaat of tegels je moet bestellen. Handig!

HomeByMe

Met deze gratis interieurapp bouw je je huis op vanaf nul vanuit je eigen zetel. Vooral de laatste stap, decoreren, is een voltreffer met deze app. Je kan kiezen uit een enorme catalogus met allerlei (merk)producten die reiken van zetels tot vazen, en bedden tot kaders. Ben je echt volledig in de ban van een voorwerp, dan kan je er gewoon op klikken en word je doorverwezen naar de site van de producent. Inrichten was nog nooit zo gemakkelijk!

Wil je meer inspiratie opdoen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Slaapkamer met houten vloer, ronde spiegel, kast en plant
Bron: Minh Pham - Unsplash
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top