Containerzwembad: een duik in nieuwe waters

Altijd al gedroomd van je eigen zwembad? Maar schrikken de hoge kosten en complexe installatie je af? Wel, dan is er goed nieuws voor jou. Met een containerzwembad heb je dé oplossing om snel en budgetvriendelijk je eigen zwembad in de tuin te hebben.

Wat is een containerzwembad?

Een containerzwembad is een zwembad gemaakt uit een (zee)container, logisch. Maar what’s in a name want vandaag de dag heb je ook al containerzwembaden die helemaal niet meer afkomstig zijn van zeecontainers, maar gewoon geproduceerd zijn in de vorm van een container. Origineel is de buitenlaag van zo’n container afgewerkt met een roestvrije laklaag en straalt ze een unieke en robuuste look uit. De binnenlaag daarentegen is wel aangekleed met een kunststof kuip zodat het metaal van de container niet in aanraking komt met het water.

Containerzwembad in een tuin
Bron: Canva AI generator

Voordelen van een containerzwembad

1. Financiële aspect

Dankzij de gerecycleerde (zee)container is de aankoop van je containerzwembad een pak goedkoper dan een traditioneel zwembad.  Een containerzwembad, inclusief warmtepop en filtersysteem, kost gemiddeld rond de € 30.000 tot € 40.000. De prijs van een traditioneel zwembad klimt al snel naar de € 45.000 tot € 60.000.

2. Esthetische waarde

Als je helemaal weg bent van een industriële of robuuste look, dan biedt een containerzwembad duidelijk een verhoogde meerwaarde voor jou. Maar geen nood als je dat niet bent! Want containerzwembaden kunnen ook voorzien worden van een elegantere afwerking om ze aan te passen naar jouw smaak.

Klein containerzwembad met planten in
Bron: Canva AI generator

3. Mobiel en flexibel

Het oorspronkelijke doel van een container was natuurlijk transport. Daarom zijn ze relatief makkelijk te verplaatsen. Mocht je verhuizen, dan kan je jouw zwembad gewoon meenemen. Die mobiliteit en flexibiliteit zorgt er eveneens voor dat je containerzwembad vlot geïnstalleerd kan worden. In sommige gevallen gebeurt de plaatsing zelfs in 1 dag! Minder gedoe, en sneller zwemplezier!

4. Zelfde comfort

Had je gedacht dat je moet inboeten op comfort en luxe? Nee hoor! Containerzwembad zijn even kwalitatief als traditionele zwembaden. moet qua luxe niet onderdoen. Denk aan hoogwaardige filtersystemen, automatische dosering van de PH-waarde en verschillende afwerkingsmogelijkheden.

Nadelen van een containerzwembad

1. Beperkte afmetingen

Een standaard zeecontainer heeft vaste, rechthoekige afmetingen. Een 20ft container is zo’n 6 meter lang, 2,5 meter breed en 2,5 meter hoog. Een 40ft zeecontainer is dubbel zo lang. Dat betekent dus dat je beperkt bent qua grootte. Dat kan een nadeel zijn voor wie op zoek is naar een groter zwembad om baantjes in te trekken.

2. Minder goed geïsoleerd

Zeecontainers zijn niet standaard geïsoleerd. Het metalen oppervlak warmt daardoor sneller op, maar koelt ook rapper af. Om een constante temperatuur te hebben van je water zal je dus hogere verwarmingskosten hebben, vooral als het zwembad bovengronds is.

3. Kwaliteit container

Gerecycleerde zeecontainers hebben al heel wat kilometers afgelegd door weer en wind. Hoewel ze heel duurzaam zijn, kan je niet 100% garanderen dat ze nog in topkwaliteit zijn. Kies daarom steeds voor een gespecialiseerde leverancier die zwembadcontainers aanbiedt.

Containerzwembad
Bron: Canva AI generator

Hoe onderhoud je een containerzwembad?

Simpel: zoals een normaal zwembad!

  • Een zandfiltersysteem is meestal al voorzien in een containerzwembad om het water proper te houden.
  • Gebruik een zwembadstofzuiger om de bodem en randen proper te maken.
  • Controleer de kwaliteit van het water regelmatig aan de hand van teststrips. Daarmee kan je de chloor- en PH-waarden meten. De meeste containerzwembaden zijn wel al uitgerust met automatische systemen voor chloor- en PH-regulatie.
  • Vergeet ook niet om de buitenkant van je containerzwembad proper te houden. Spoel die regelmatig af om groene aanslag te voorkomen.

Meer inspiratie nodig?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en lees onderstaande blogs.

Scroll naar top