Baden voor kleine badkamers

Neem je graag een bad maar is je badkamer daar te klein voor? Geen zorgen, wij bieden je enkele oplossingen aan.

Afgeschuind bad

Een afgeschuind ligbad is een slimme keuze voor badkamers met beperkte ruimte. Door zijn asymmetrische vorm maakt het optimaal gebruik van de beschikbare ruimte waardoor er extra loopruimte ontstaat in zelfs de kleinste badkamers. Ondanks de ruimtebesparende eigenschappen blijft dat een volwaardig ligbad waarin je comfortabel kunt ontspannen en genieten. Dat uniek ontwerp combineert functionaliteit en stijl, daardoor is het een perfecte aanvulling op elke moderne badkamer.

Een afgeschuind bad tegen de muur, bij het raam van de badkamer
Commercial-imaging - Unsplash
chastity-cortijo-6TY_WrJTwSI-unsplash
Chastity Cortijo - Unsplash

Hoekbad

Ga voor een hoekbad als je een kleine badkamer hebt. Door zijn plaatsing in een hoek van de badkamer benut het bad de beschikbare ruimte optimaal. Een hoekbad is perfect voor vierkante badkamers of kleine ruimtes waar elke centimeter telt. Dankzij de slimme indeling biedt een hoekbad veel ruimte om comfortabel te kunnen baden. Door gebruik te maken van de hoeken van de ruimte, maximaliseert een hoekbad de beschikbare ruimte en creëert het een gezellige en intieme sfeer voor ontspanning.

Zitbad

Een zitbad, ook wel bekend als een compact of diep bad, is perfect voor een kleine badkamer. In tegenstelling tot een ligbad, zit je meestal met een rechte houding in een zitbad. Dat compacte formaat zorgt ervoor dat het bad zo min mogelijk ruimte inneemt, terwijl het toch voldoende diepte biedt voor een comfortabele badervaring. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een eigentijdse uitstraling en maximale functionaliteit in hun badkamer.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een bad

De nodige ruimte voor een bad kan variëren afhankelijk van het type bad en de indeling van de badkamer. Over het algemeen wordt aanbevolen om minimaal 140 centimeter in de lengte en 70 centimeter in de breedte vrij te laten voor een standaard ligbad. Voor hoekbaden of zitbaden kan de benodigde ruimte verschillen, maar zolang er voldoende ruimte is voor comfortabel gebruik en voldoende bewegingsvrijheid rondom het bad, zit je goed. Overleg met een professional voor advies over de juiste maatvoering.

Scroll naar top