Badkamertrends 2024: van reliëf tot kleurexplosie

Sta jij op het punt om je badkamer te renoveren? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van de nieuwste badkamertrends? Dan ben je aan het juiste adres! We doen je de 5 badkamertrends van 2024 uit de doeken.  

Badkamertrend 1: Japandi

De Japandi-stijl is ook in 2024 niet weg te denken uit de badkamer. Deze trend combineert Japanse invloeden met Scandinavisch minimalisme, wat resulteert in een harmonieuze mix van functionaliteit, rust en natuurlijke materialen. Denk aan een kleurenpalet met neutrale kleuren zoals beige, crème en zand, aangevuld met natuurlijke bruine en groene accenten. Daarnaast zijn gladde steensoorten, houten meubels en geweven linnen veelvoorkomende materialen binnen die stijl.

Badkamertrend 2: kleur, kleur, kleur

Gewaagd en gedurfd

Doe zot en maak gebruik van sterke contrasten, color blocking en felle kleuren. Durf te spelen met kleuren die op elkaar zijn afgestemd of juist met kleuren die met elkaar clashen. Een gewaagd kleurenpalet zorgt voor een statement en geeft je badkamer een unieke en persoonlijke uitstraling.

Ton-sur-ton

Zie je jezelf niet staan in een explosie van kleur in de ochtend? Dan kan je ook kiezen voor een monochroom kleurenpalet. Daarbij vertrek je van één basiskleur en werk je met tinten die daarvan zijn afgeleid. Ideaal om een gekleurde badkamer te hebben die tegelijk harmonie en zachtheid uitstraalt. Kies zelf hoever je erin gaat: van gekleurde tegels tot geverfde radiatoren of pastel waskommen tot getinte kranen.

Groene badkamer
Bron: Andrew Neel - Unsplash

Badkamertrend 3: ronde en organische vormen

Wat in 2023 al een trend was, zet zich nu ook door in 2024: ronde en organische vormen. Bij spiegels was die opmars al langer bezig, maar in 2024 springt de hele badkamer mee op de kar: asymmetrische waskommen, ronde hoeken aan je badkamermeubel of een lamp met een organische vorm. Deze vloeiende vormen zorgen voor speelsheid in de badkamer, maar evengoed een soort rust. Een rust die verwijst naar de natuur, want daar komen zo goed als geen rechte lijnen voor, maar enkel organische vormen.

Badkamertrend 4: reliëf en textuur

Hoe meer textuur in je badkamer in 2024, hoe beter. Door te spelen met reliëf en textuur zorg je voor een persoonlijke en authentieke touch in je badkamer zonder all out te gaan in de kleuren. Goed voor de minimalisten onder ons die een klein beetje extra pit willen toevoegen. Zo’n verschillende texturen kan je laten terugkomen in een houten latstructuur aan je badkamermeubel, beton ciré aan de muur, tegeltjes met reliëf … Noem maar op! Maar wil je volledig mee zijn met de laatste trend? Dan kies je voor een ribbeltje in de badkamer. Dat kan een geribbeld bad zijn, geribbelde glazen douchewand of een geribbeld badkamermeubel. Een unieke uitstraling gegarandeerd.

Badkamer met grote tegels
Bron: Jean-Philippe Delberghe – Unsplash

Badkamertrend 5: tegels XL

Grote tegels zijn niet alleen trendy, ze zijn ook nog eens praktisch. Dankzij hun grootte zijn ze ideaal voor een minimalistische look, zijn ze snel te plaatsen en hebben ze minder voegen. Op vlak van schoonmaak bespaar je dus ook wat tijd. Zie je het al luxueus met grote marmeren tegels, maar ligt de kost net wat te hoog voor jou? Tegels van groot formaat zijn ook beschikbaar in een goedkopere lookalike versie. 

Meer inspiratie nodig?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en lees onderstaande blogs.

Scroll naar top