Hoe je kabels onzichtbaar wegwerken

Kabels van je modem, je router, lampen, opladers … Het krioelt bijna in elk huis van de lelijke kabels. Ben jij ze ook liever kwijt dan rijk? Dan helpen deze handige tips om je kabels te verbergen.

Draadmand onder je bureau

Je bureau is vaak een probleemzone waar de kabels van je computer, beeldscherm en printer kriskras door elkaar op de grond liggen. Met een draadmand onder je bureau kan je al deze snoeren verbergen. Je maakt het mandje vast onder je bureau en legt alle kabels of verlengsnoeren erin. Et voilà! De enige kabel die je nog eventueel ziet is de kabel van de verlengsnoer naar je stopcontact.

Kabels verbergen achter de muur

Een oplossing die vaak wordt toegepast bij de tv-ruimte, is de kabels achter een valse wand steken. Vroeger had je dit probleem niet omdat alle kabels nog in de breedbeeldbuis zaten. Nu de tv’s smaller zijn geworden, hangen de kabels er gewoon losjes bij. Door een valse wand te bouwen kan je alle kabels er mooi achter wegwerken. Bovendien ziet het er nog leuk uit ook!

tv valse wand kabel en stekkers
Bron: Chastity Cortijo – Pexels

Laadlade voor je opladers

Bij een tv-meubel of kast kan je een van de lades gebruiken om al je draden en snoeren te verbergen. Door een gat te maken in de achterkant van de lade kan je alle kabels er gemakkelijk doortrekken. Je kan er ook voor kiezen om de laden te hervormen tot een ‘laadlade’, een lade met stopcontacten waar je toestellen zoals smartphones, tablets en andere toestellen kan opladen.

Kabelbox

Een kabelbox is niks nieuws of revolutionair, maar wel een van de gemakkelijkste oplossingen om je kabels te verbergen. Je steekt er gewoon als je snoeren in en klaar is Kees. Je kan zo een kabelbox trouwens gewoon kopen bij IKEA. Ben je niet fan van het design? Dan kan je ook een opbergdoos of leuke mand gebruiken.

verdeelstekker met kabels ens snoeren
Bron: ConvertKit – Unsplash

Kabelbinders

Vaak is een enkele kabel niet storend, maar irriteer je je aan een ganse nest van kabels. Om toch wat orde te scheppen in dat nest, kan je kabelbinders kopen om alles op zijn plaats te houden. Een gemakkelijke oplossing om iets snel weg te werken dus. Zo’n voorbeeld is een kabelgoot waar alle kabels en stekkers doorlopen. Of je kan ook gewoon wat klitteband rond de kabels doen voor een gemakkelijke oplossing. 

Wil je meer inspiratie opdoen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top