Keukentrends 2024 – het moet allemaal zo strak niet

In 2024 hakken we de afgelopen keukentrends in de pan. Het mag allemaal wat minder strak, wat minder afgelekt en wat minder stijf. Maak daarom plaats voor de keukentrends van 2024 waar natuurlijke gezelligheid het voor te zeggen heeft.

Nis in de keuken

We durven het bijna dé trend van 2024 noemen: een nis in de keuken. Ze bieden een ideale plek om een groter toestel te plaatsen zonder dat het in de weg staat. Accentueer je nis met een opvallende kleur, voeg er wandtegels aan toe of plaats er sfeervolle verlichting. Tip: een prachtig koffietoestel, wat leuke kopjes en lekkere koffiebonen maken van zo’n nis meteen de perfecte koffiecorner. Wees wel gewaarschuwd dat je de nis ook altijd proper achterlaat, want anders kan het nogal rommelig overkomen.

Nis in de keuken met keukengerei erin
Bron: Jason Leung - Unsplash

Natuur in de kijker

We staan met onze voetjes op de grond en aarden steeds meer met de natuur, ook in de keuken. Zowel in materialen, kleurgebruik als in vorm.

1. Materialen

De combinatie van hout en natuursteen wint fors aan populariteit in de keuken. Vaak wordt er gekozen voor donkerbruine, houten kasten die een knusse en warme uitstraling geven. Liefst met voelbare en zichtbare houtnerven. Leg daar een licht natuursteen blad op voor een mooi contrast.

Houten keuken met natuursteen werkblad
Bron: Charlesdeluvio - Unsplash

2. Kleur

Zoals eerder vermeld is hout enorm in trek voor keukens. Het vormt dan ook de basis van jouw kleurenpalet. In 2024 springen twee kleuren eruit om te combineren met hout. Allereerst zijn de zachtere zandkleuren enorm in trek. Ze creëren een soort ton-sur-ton effect met het hout dat rust en harmonie in de keuken brengt. Daarnaast is groen een kleur die vaak gekozen wordt voor haar verfrissende touch.

3. Vorm

De natuur is een en al organische vormen. De zachtheid en speelsheid van de ronde vormen hebben in 2024 hun weg richting de keuken gevonden. Hoewel ze al langer een trend waren in andere kamers van je woning, zien we ze nu ook geleidelijk aan terugkomen in keukenkasten en keukeneilanden met afgeronde hoeken.

Terug van (nooit) weggeweest: handgrepen

Hoewel greeploze keukenkasten nog steeds populair zijn, maken handgrepen een comeback. Ze voegen een subtiel, maar persoonlijk accent toe. Bovendien zijn ze ook gewoon handig om je kasten en laden te openen.

Meer inspiratie nodig?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en lees onderstaande blogs.

Scroll naar top