5 tips om verloren ruimte te benutten

Hoewel we steeds kleiner wonen, is de Vlaming toch gesteld op een ruime woning. Want zeg nu zelf: je hebt toch voldoende ruimte nodig om mensen te verwelkomen of om een extra tafel te plaatsen tijdens dat ene kerstfeestje? Maar wat doe je de rest van het jaar met die verloren ruimte? Maak nuttig gebruik van die extra vierkante meters die anders verloren gaan.

1. Extra opbergruimte

Spullen heb je meestal genoeg in huis, dus dan is extra opbergruimte meer dan welkom! Die verloren ruimte in de inkomhal kan dienst doen als vestiaire voor jassen of schoenenkast. Of misschien heb je wel een grote overloop op de eerste verdieping waar je een wandkast kan zetten. Een soort dressing, zeg maar. Hou wel in het achterhoofd dat je voor deze praktisch oplossing ook nog genoeg ruimte overlaat om zelf rond te lopen.

2. Bureau of werkplek

Thuiswerken is zo goed als standaard geworden. Een bureau in je woning verdient dus ook zijn plekje in huis. Een verloren ruimte is daar ideaal voor. Denk maar aan een brede overloop of de ruimte onder je trap. Hou die ruimte ook niet strikt om te werken, maar benut ze ook als studieplek voor de kinderen, om te gamen of om je belastingbrief in te vullen! 

Bureauruimte met gele stoel
Bron: Kari Shea - Unsplash

3. Ontspanningsruimte

Niks heerlijker dan na een lange dag thuiskomen en neer te ploffen in je zetel. Maar wat als je nu ook effe kon neerploffen in je eigen coconnetje? Vul een leeg hoekje op met een comfortabel eenzit, een voetenbank en mooi lamp. Ideaal om tot rust te komen met een koffie of boek in de hand.

Vind je al genoeg ontspanning in je eigen zetel? Dan kan je de verloren ruimte ook omtoveren tot een speelhoekje voor de kinderen. Spelen staat natuurlijk ook gelijk aan chaos. Zorg voor een paar kasten tegen de muur of stapelbare boxen waar je al het speelgoed in kwijt kan. Met een klein bureautje en krukje kunnen de kinderen zich volop uitleven met knutselen, tekenen of spelen.

Verloren ruimte in kamer opgevuld met planten
Bron: Huy Phan - Unsplash

4. Je collectie uitstallen

Geen praktische opvulling van je verloren ruimte, wel een tentoonstelling van jouw persoonlijkheid. Monteer een paar plankjes tegen de wand en vul ze in met jouw passie. Fervent lezer? Creëer je eigen mini-bibliotheek! Ga je veel op reis? Etaleer je avontuurlijke vondsten! Luister je graag naar muziek? Maar een muur met de platen van je favoriete artiest! Hoe dan ook: je persoonlijkheid zal er vanaf stralen. 

5. Plantenhoek

En wat dacht je ervan om die verloren hoek gewoon vol planten te stampen? Ideaal om wat extra groen in huis te halen of om je urban jungle te starten. Kies een mengeling van grote kamerplanten, schroef een paar haken in het plafond voor hangplanten, gebruik een krukje of wandplanken om kleinere planten op te zetten. De enige vereiste voor zo’n plantenhoekje is dat je ook voldoende natuurlijk licht binnenkrijgt. Anders wordt je hoekje met groene bladeren een hoekje met bruine bladeren.  

Meer inspiratie nodig?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en lees onderstaande blogs.

Scroll naar top