Gratis (ver)bouwadvies

Bouwen is ook met honderden vragen zitten. Gelukkig zijn onze professionals er om je te helpen. Ze gaan dieper in op verschillende (bouw)thema’s en beantwoorden al je vragen. Advies kan je zowel volgen in groep of individueel.

persoonlijk advies voor jou

Ontmoet onze experts en geniet van 20 minuten advies op maat

gratis professioneel advies

Verdiep je in verschillende thema’s met onze infosessies in groep

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg je niet genoeg van Wonen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Gratis professioneel (ver)bouwadvies in 2019

Het (ver)bouwadvies van Wonen 2020 komt er binnenkort aan! In tussentijd vind je hieronder al een overzicht van de sessie van het voorbije jaar. 

verbouwadvies professional geeft advies

Groepssessies tijdens Wonen 2019

Welke houtsoorten zijn geschikt voor de uitvoering van een terras of gevelbekleding? In welke afmetingen dient u de houten elementen best te voorzien? Welke soorten afwerkingsproducten bestaan er, en kan je het hout ook onbehandeld laten? Zal het hout vergrijzen met de tijd? Houtinfobois geeft raad.

Houtbouw wint sterk aan populariteit de laatste jaren. Hout heeft als bouwmateriaal een veel minder grote impact op onze planeet in vergelijking met andere, klassieke bouwmaterialen. Daarnaast biedt hout nog tal van andere voordelen. Wist u dat er naast het welgekende houtskeletbouw nog 3 andere houtbouwsystemen bestaan, elk met hun voor-en nadelen? Of dat houtbouw zich ook perfect leent voor uitbreidingen, optoppingen en renovaties? Kom er alles over te weten tijdens deze infosessie. Houtinfobois geeft raad.

Houtkachels, pelletkachels en open haarden moeten tegen 2030 de helft minder schadelijke stoffen uitstoten. Oude toestellen moeten eruit. Dat staat in de ‘Green Deal’ die de Vlaamse overheid, de sector en milieuverenigingen hebben ondertekend. Kom tijdens deze sessie meer te weten over de Green Deal. Wat betekent de Green Deal juist? Moet je straks je kachel of open haard uitbreken? En wat met de toekomst van gashaarden? De Backer Haarden geeft raad.

Gerenommeerd architect, Hugues Goffin, maakt een uiteenzetting over het nieuwe én innoverende houtbouwsysteem Solidwood. Het alles-in-één bouwsysteem komt overgewaaid uit Duitsland. Het is een innovatieve vorm van systeembouwdat gebruik maakt van monolitische volle wanden/paneelbouw, in houtcomposiet om ecologische, efficiënte en comfortabele woningen te bouwen. IBC Solidwood geeft raad.

Hoe staat het met mijn woning? En als het resultaat tegenvalt, wat kan je er aan doen en welke steun kan je er voor krijgen? Het nieuwe energie prestatiecertificaat (EPC), de woningpas, thermografie, energiemonitoring en andere tools passeren de revue. Na afloop kan je terecht bij de stand van Mechelen Klimaatneutraal en Kamp C voor meer informatie en advies. Mechelen Klimaatneutraal en Kamp C geven raad. 

 

Persoonlijk advies tijdens Wonen 2019

Advies over het zelf plaatsen van technieken door Easykit

Advies over badkamer en renovaties door Sanimato

Houtadvies op maat door Houtinfobois

Advies over duurzaam (ver)bouwen door Kamp C

Advies over duurzaam (ver)bouwen door Mechelen Klimaatneutraal

Advies over het plaatsen van Coretec-vloeren door Slegers Interiors

Advies voor een succesvolle badkamerrenovatie door Veja

Advies over verwarming, ventilatie en airco in één systeem door Air Service

witte muur met raam inval van zonlicht
Scroll naar top