Waarom is siliconenharspleister zo populair?

Waarom is siliconenharspleister zo populair?

Wat zijn de voordelen van siliconenharspleister?
Pleister is een betaalbare optie. Hoe komt dit? Zowel de materiaalkost als de werkuren zijn hierbij van belang. Bij een steenstrip bijvoorbeeld moet elke steen handmatig geplaatst worden. Het zetten van een pleister gebeurt ook handmatig, maar is minder tijdrovend.
Je woning krijgt een strakke uitstraling en is niet gevoelig voor scheuren en/of vervuiling. Onze siliconenharspleisters zijn behandeld tegen algen en door het plaatsen van een wapening, zijn scheuren zeer zeldzaam.
Ook is een pleister zeer veelzijdig. De keuze in kleur is bijna eindeloos en ook in textuur kan hier gekozen worden voor een grotere of kleinere korrel. Om hierin een keuze te kunnen maken, kan je in onze showroom stalen bekijken van alle mogelijke opties.

Bij een gevelpleister komt meer kijken dan enkel het plaatsen van de pleister. De onderkant van de gevel is zeer fragiel, hierdoor heeft deze plek iets meer aandacht nodig. Het is aangeraden om voor een extra afwerking de voorkeur te geven aan een gevelplint of een waterkerende sokkelpleister. De gevelplint is een iets duurdere optie dan een waterkerende sokkelpleister. De muren moeten op de juiste plaats van deze bescherming worden voorzien, zodat het indringen van vocht en vuil kan vermeden worden.

Wordt een pleister niet snel vuil?
Een pleister kan je via enkele kleine ingrepen beschermen tegen vervuiling. Zo kan je een brede dakrand voorzien om beter bestand te zijn tegen verschillende weersinvloeden.
Ook door het plaatsen van een plint (zoals hierboven vermeld) zorg je ervoor dat het pleisterwerk niet onderworpen is aan indringing van vocht en vuil.
Net als een brede dakrand kunnen ook aangepaste vensterbladen voorzien met verhoogje aan de randen (zo stroomt water steeds via het midden van de vensterbank zodat het de muur niet raakt)
Als laatste moeten de aangepaste roosters (afzuigkap, ventilatieroosters…) ofwel ver genoeg ofwel helemaal niet uitsteken.

Scroll naar top