Hoe comfortabel voel jij je thuis?

Hoe comfortabel voel jij je thuis?

Door de stijgende energiekosten, de opwarming van de aarde en de strengere Europese wetten omtrent isolatie, is iedereen genoodzaakt om energievriendelijker en duurzamer te leven. Een goed geïsoleerde woning is een grote stap in de juiste richting.
(https://www.youtube.com/watch?v=rScV9XFo5TU&t=5s)

Je gevel langs buiten isoleren (esoleren) stelt u in staat uw energiekosten, voor de hele levensduur van de woning, te drukken. Door een goed geïsoleerd huis, beperkt u het verlies van warmte via muren, daken en vloeren. Je zal zo minder energie verbruiken en dat zal je kunnen zien op je energiefactuur.

Bovendien is zo’n investering relatief snel terug te verdienen, dankzij de verminderde energiekosten.

Praktijkvoorbeeld

Voor een drie-gevel woning met 120m² geveloppervlakte levert een isolatielaag van 12 cm een besparing op van 1.170 euro per jaar op. Zonder rekening te houden met een premie van de overheid, bedraagt de terugverdienperiode dan 135 maanden.

Een paar jaar geleden werd gevelisolatie in België veel minder gebruikt, maar werden er wel veel gevelbekledingen zonder isolatie aangebracht. Als we rekening houden met enkel de meerkost van het isoleren ten opzichte van een systeem zonder isolatie, dan bedraagt de terugverdienperiode van de investering zelfs maar 56 tot 63 maanden (afhankelijk of de woning met aardgas of met stookolie wordt verwarmd.)

Het geveloppervlak is de grootste oppervlakte van uw woning. Meer dan 1/3 van de warmte gaat verloren, dwars doorheen niet-geïsoleerde muren, het dak of de vensters. Na-isoleren van gevels is dan vanzelfsprekend een noodzaak.
info@geveldesign.be
078/78 77 80

Scroll naar top