Belg ontwikkelt eerste aanpasbare matras

Belg ontwikkelt eerste aanpasbare matras

Matrassenzaak Yuno heeft ‘s werelds eerste aanpasbare matras ontwikkeld die wetenschappelijk onderbouwde garanties biedt dat hij perfect past bij de lichaamsbouw van de klant, waardoor die ook beter zal slapen. Het concept, dat 100 procent Belgisch is, werd woensdag voorgesteld in de Yuno-pilotstore in de Antwerpse Kammenstraat.

De matras werd ontwikkeld in samenwerking met Custom8, een spin-off van de KU Leuven, en Flanders in Shape. Oprichter en bezieler van Yuno is Antwerpenaar Gert Melsen, die vroeger een groothandel in bedden en matrassen had.

“Door het overaanbod aan slaapsystemen kon je door het bos de bomen niet meer zien. Daarom wilde ik één eenvoudige matras ontwikkelen die voor iedereen kon aangepast worden.”

Pads
De Yuno-matras bestaat uit een basisstuk met aparte inlegstroken. Die ‘pads’ worden aangepast aan het lichaam van de klant. “Met een uniek meetsysteem worden in de winkel de schouders, taille en heupen van de klant opgemeten. Zo krijgen we een beeld van de neerwaartse druk die het lichaam per zone op de matras uitoefent en selecteren we aan de hand daarvan de pads om een perfect passende matras op te bouwen”, zegt Hans Druyts, bestuurder van Custom8. Als het lichaam in de loop van de jaren verandert, dan worden er gewoon andere pads in de matras gestopt.

Natuurlijke materialen
Yuno werkt enkel met natuurlijke en gerecycleerde materialen. Zo bestaat één matras uit 150 gerecycleerde pet-flessen. De levensduur is 10 à 12 jaar, zoals een gewone matras. Voor een tweepersoonsmatras tel je 2.290 euro neer, ongeacht het gebruikte materiaal.

www.custom8.be
www.yuno.be

Website

Scroll naar top