Ontdek Wonen
verbouwen & interieur

28 - 30 januari & 3 - 5 februari 2023, Nekkerhal Mechelen

Gratis (ver)bouwadvies

Zit je met vragen? Dan helpen we je graag een handje. Wonen geeft je met plezier gratis professioneel (ver)bouwadvies. Zowel in groep als individueel! Onze experts bieden je graag advies aan over renovaties, duurzaam verbouwen, verwarming en zo veel meer.

Word exposant bij Wonen

 Bouw mee aan de toekomst van vele bezoekers en word exposant bij Wonen. Ontmoet bovendien tal van interessante spelers op de markt, sla een praatje met je toekomstige klant en leer de bouwsector kennen zoals je nog nooit eerder hebt gezien.
 

Vind alle informatie 
op 1 plek

Badkamers, keukens, isolatie, woningbouw … Wonen is van alle bouwmarkten thuis. Onze exposanten staan voor je klaar om advies te geven en je de nieuwste snufjes te laten ontdekken. Vind zo alles wat je zoekt en laat je inspireren.     

Koop je ticket voor Wonen

Bezoekje aan Wonen gepland? Dan ben je welkom van 28 t.e.m. 30 januari & 3 t.e.m. 5 februari in de Nekkerhal in Mechelen. Meer dan 100 regionale verdelers uit jouw buurt staan op jou te wachten om je bij te staan met jouw woonproject.  
 

Lees verbouwtips op de blog 

 Moe van al dat bouwen en verbouwen? Dan is het tijd voor ontspanning! Op onze blog vind je tal van weetjes: breid je kennis uit over interieurdesign, tegels leggen en het aanleggen van je tuin. Later kan je het dan in de praktijk toepassen!
 

Ontmoet de exposanten

Ben je op zoek naar iemand die je kan begeleiden met jouw (ver)bouw- of woonproject? Ontdek dan onze exposanten die deelnemen aan Wonen 2023. Ze zijn thuis in isolatie, keukens, dakwerken, energie, interieur op maat … en misschien realiseren zij wel je toekomstige (ver)bouwplannen.

Nacht van bis 2018 exposant geeft uitleg
Kelly Claessens - copyright Sam Gilbert

Win een vip-arrangement

Hoe ga je van moodboard tot droominterieur? Niemand minder dan de bekende interieurgoeroe Kelly Claessens legt je de kneepjes van het vak uit tijdens twee gratis infosessies op Wonen. 

Wil jij het vanop de eerste rij bijwonen? Doe mee aan onze wedstrijd en ga als echte vip (met gratis parking en goodiebag) naar Wonen. Veel succes!

Kelly Claessens - copyright Sam Gilbert

Ontvang gratis advies

Schiet je energiefactuur de lucht in? Raak je niet wegwijs in de doolhof van premies? Of wil je je interieur aanpakken maar weet je niet hoe? Stel al je vragen tijdens een van de gratis adviessessies in groep. Of ga een persoonlijk gesprek aan van zo’n 20 minuten met een van onze interieuradviseurs.

Opgelet: de plaatsen zijn beperkt!

WON22_bezoekersscore

Wat zeggen onze bezoekers?

bezoekersenquête
bezoekersenquêteWonen 2022
Read More
Ik vond het een aangename beurs, blij dat ik er gevonden heb wat ik nodig had en er dan ook duidelijke informatie bij kreeg. Een aanrader waar ik volgende editie zeker bij ben.
4.5/5
bezoekersenquête
bezoekersenquêteWonen 2022
Read More
De beurs gaf ons een verdere kijk op wat we konden doen met ons renovatieproject. We zijn zowel besparingen tegengekomen als extra's waar onze architect nog niet aan gedacht had.
4/5
bezoekersenquête
bezoekersenquêteWonen 2022
Read More
Wonen heeft een mooi aanbod, zowel gaande van algemene renovatiewerken tot inrichting als badkamers tot vloeren. Bovendien was het er rondlopen in een aangename setting.
4.7/5

Livios projectmagazines

Wil je na Wonen een handleiding voor jouw (ver)bouwplannen ontvangen? Dan zijn de gratis projectmagazines van Livios iets voor jou! Zes handige boeken gidsen je doorheen jouw project. Ontvang deze magazines bij jou thuis:

  • Mijn Badkamer
  • Mijn Keuken
  • Mijn Renovatie
  • Mijn Nieuwbouw
  • Mijn Energie
  • Mijn Tuin

Terugblik Wonen

Op 29 januari werd het startschot gegeven voor de 38ste editie van Wonen in de Nekkerhal. Twee weekends lang kon je er inspiratie opdoen, advies krijgen en je informeren bij 140 exposanten. En dat hebben jullie alle 14.554 bezoekers zeker en vast gedaan! Tijdens deze bijzondere tijden kunnen we met trots zeggen dat Wonen een meer dan geslaagde editie heeft neergezet! 

In 2023 zien we jullie graag terug van 28 t.e.m. 30 januari en 3 t.e.m. 5 februari. Tot dan!

Bouwgids Bouwinfo

Benieuwd naar tips & richtprijzen voor jouw (ver)bouwproject?

Vraag je gratis Bouwgids aan

Als (ver)bouwer moet je heel wat keuzes maken. Belangrijke beslissingen die een grote impact hebben op je budget. Geen stress! Sipro Media (het bedrijf achter Bouwinfo.be) zet alles voor je op een rij in ‘De Bouwgids’.

Deze handige online gids loodst je doorheen het volledige bouwproces. Bij elke stap krijg je gouden tips en handige checklists.

Mis het niet en vraag nu je gratis Bouwgids aan! 

Bezoek onze andere bouwbeurzen

Krijg je maar niet genoeg van bouwen en verbouwen? Of ben je op zoek naar andere vakspecialisten in de omgeving van Gent en Antwerpen? Aarzel dan niet om een bezoekje te brengen aan onze andere (ver)bouw- & interieurbeurzen: Bis en Bouw&reno.

7 – 15 oktober 2023

Flanders Expo Gent

13 – 21 januari 2024

Antwerp Expo 

Onze partners

Gratis advies

Bouwen, verbouwen en renoveren is ook met heel wat vragen zitten. Gelukkig biedt Wonen een antwoord op jouw vragen! Reserveer een plaatsje bij een van onze adviseurs voor persoonlijk advies, interieuradvies of advies in groep. Ze zijn expert in premies, (open) haarden, hout, interieur, nieuwbouw en zoveel meer.

Interieuradviesstand

Gratis verbouwboek

Zit je met (ver)bouwplannen in de toekomst? Bestel dan gratis het bouwboek ‘Verstandig Bouwen en Renoveren‘. Deze klepper van 300 pagina’s vertaalt het hele bouwproces van a tot z op een duidelijke en heldere manier. Kom zo alles te weten over trends, nieuwe technieken, reglementering, … 

verbouwboek livios cover

Open Houtbouwdag 2020

De eerste zondag na Wonen ging de Open Houtbouwdag van start. Op deze dag stelden verschillende bouwbedrijven verspreid over Vlaanderen, gespecialiseerd in houtbouw, hun woningen en werven open om je te inspireren en te adviseren. De specialisten ter plaatse ontvingen je met open armen en beantwoordden alle vragen.

Bovendien was een bezoek volledig gratis!

Vlot naar de Nekkerhal

Kom je met de auto, het openbaar vervoer of met de fiets naar Wonen? Stippel dan zeker op voorhand je route goed uit. 

Voor elk vervoersmiddel hebben we enkele handige links opgesomd, zodat je zeker op tijd alle exposanten kan ontdekken op de beursvloer.

zijkant nekkerhal mechelen buiten
Scroll naar top

Ontvang gratis (ver)bouw- en interieuradvies

Schiet je energiefactuur de lucht in? Raak je niet wegwijs in de doolhof van premies? Of wil je je interieur aanpakken? Vraag raad aan onze adviseurs, waaronder Kelly Claessens.